ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις οι δήμαρχοι για το προσφυγικό - Στον Μουζάλα τη Δευτέρα

Δημοσίευση 11 Δεκεμβρίου 2015, 15:50 / Ανανεώθηκε 11 Δεκεμβρίου 2015, 15:50
Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις οι δήμαρχοι για το προσφυγικό - Στον Μουζάλα τη Δευτέρα
Facebook Twitter Whatsapp

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι δήμαρχοι, οι οποίοι αντιδρούν στην προσωρινή φιλοξενία μεταναστών στο Φάληρο, το Ελληνικό και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι δήμαρχοι, οι οποίοι αντιδρούν στην προσωρινή φιλοξενία μεταναστών στο Φάληρο, το Ελληνικό και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Τη Δευτέρα η ΚΕΔΕ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ αντιπροσωπεία της, με επικεφαλής τον Γιώργο Πατούλη, θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό, Γιάννη Μουζάλα.

 

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ, το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα προσλαμβάνει πλέον «ανεξέλεγκτες διαστάσεις όχι μόνον για τους νησιωτικούς δήμους που αποτελούν τόπους υποδοχής, αλλά και για τους δήμους της ηπειρωτικής Ελλάδας, που καλούνται να σηκώσουν το βάρος της φιλοξενίας τους για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα».

Η ΚΕΔΕ προαναγγέλλει την ανάληψη πρωτοβουλιών για το θέμα αυτό, οι οποίες θα καθοριστούν στη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη. Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ακόμη και τώρα «δεν διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αξιοποιήσει τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, να αδυνατεί να υλοποιήσει όσα έχει συμφωνήσει με τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και αναλώνεται σε κινήσεις αποσπασματικού χαρακτήρα».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι ως Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση «δεν θα υποκαταστήσουμε την Κυβέρνηση, αλλά θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες που θα την υποχρεώσουν επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της, όπως έχουμε κάνει ως θεσμός κι εμείς και με το παραπάνω». Υπογραμμίζει τέλος ότι «δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η χώρα και οι δήμοι μας σε αποθήκη απελπισμένων ψυχών, δεν θα ανεχτούμε να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια και η κοινωνική ειρήνη στις τοπικές μας κοινωνίες».