current views are: 13

11 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:19

Διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών για την αγγελία στους Financial Times

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την εκπρόθεσμη καταχώρηση αγγελίας για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων στους Financial Times, προχώρησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, στον απόηχο δημοσιευμάτων και δηλώσεων.

Δημοσίευση 13:19’

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την εκπρόθεσμη καταχώρηση αγγελίας για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων στους Financial Times, προχώρησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, στον απόηχο δημοσιευμάτων και δηλώσεων.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την εκπρόθεσμη καταχώρηση αγγελίας για την πλήρωση της θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων στους Financial Times, προχώρησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, στον απόηχο δημοσιευμάτων και δηλώσεων.

Μεταξύ αυτών των δηλώσεων ήταν και αυτή του υποψήφιου για την ηγεσία της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη στο χθεσινό βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση έβαλε «διαφήμιση» στους Financial Times για τη θέση της Αικατερίνης Σαββαΐδου και ότι μάλιστα έβαλαν και λάθος τηλέφωνο επικοινωνίας και ότι ήταν εκπρόθεσμη.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο διευκρινίζει ότι η καταχώρηση της εν λόγω αγγελίας στις 10 Δεκεμβρίου, δηλαδή εκπρόθεσμα, «οφείλεται σε -εκτός συμφωνίας- χειρισμό της εφημερίδας» και γι΄αυτό και επισυνάπτει έγγραφο των FT στο οποίο αναφέρεται του λόγου το αληθές.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο, το οποίο έστειλε η εφημερίδα κατόπιν αιτήματος του ΥΠΟΙΚ, αναφέρεται ότι «είχαμε τη δυνατότητα να ξαναβάλουμε την αγγελιά την επόμενη εβδομάδα καθώς υπήρχε επιπλέον διαθέσιμος χώρος και κάναμε δωρεάν την επανάληψη στις 10 Δεκεμβρίου χωρίς να συνειδητοποιήσουμε ότι η ημερομηνία ήταν άκυρη». Επίσης σημειώνεται ότι «η κυβέρνηση δεν παρήγγειλε την τοποθέτηση της αγγελίας στις 10 Δεκεμβρίου και η δωρεάν επανάληψη δεν πληρώθηκε».

Το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει ακόμα ότι η συγκεκριμένη αγγελία, πέρα από το ότι δημοσιεύτηκε εμπρόθεσμα στις 3 Δεκεμβρίου 2015 στο φύλλο των Financial Times, υπήρχε παράλληλα ηλεκτρονική διαφήμιση στο ίδιο μέσον στο διάστημα 27 Νοεμβρίου – 6 Δεκεμβρίου 2015.

Επίσης, συμπληρώνει, ότι η συγκεκριμένη αγγελία δημοσιεύθηκε εμπρόθεσμα σε δύο ακόμη ξένα μέσα και συγκεκριμένα στον Economist (εβδομαδιαία περιοδική έκδοση) την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 & στην ηλεκτρονική έκδοσή του (27 Νοεμβρίου-6 Δεκεμβρίου 2015) http://www.exec-appointments.com/jobs/central-government καθώς και στην Wall Street Journal στο φύλλο της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου 2015.

Τέλος, ενημερώνει ότι, «η ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αιτήσεων υποψηφίων στον σύνδεσμο της ιστοσελίδας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης https://online.ekdd.gr/applications/, ο οποίος δημοσιευόταν σε όλες τις καταχωρήσεις, ολοκληρώθηκε ομαλά και επιτυχώς εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών (30/11-6/12/2015)».
 
 

 

 

 


σχετικα αρθρα