Δεν αφορά τελικά στη διαπραγμάτευση η αποψινή τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, καθώς με νεότερη ενημέρωση του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, διόρθωσε πληροφορίες που είχε δώσει νωρίτερα ο  Γιώργος Σταθάκης

Όπως ανέφερε οπ κ. Τσακαλώτος το EuroWorking Group ήταν προγραμματισμένο, δεν είναι έκτακτο και δεν αφορά στην πορεία των διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας μάλιστα ότι οι σχετικές αναφορές από τους θεσμούς θα υποβληθούν έως τη συνεδρίαση της Τρίτης και όχι σήμερα. 

Ουδείς γνωρίζει βέβαια αν προέκυψε κάτι και ανατράπηκε ο αρχικός σχεδιασμός ή αν φταίει η ελλιπής πληροφόρηση του κ. Σταθάκη, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους -σε διάλειμμα των συνομιλιών με τους θεσμούς- ότι οδεύουμε προς συμφωνία και απομένουν ελάχιστες τεχνικές λεπτομέρειες. Μάλιστα, σημείωσε, ότι θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 8 το βράδυ το EWG, καθώς όπως έδειχναν οι εξελίξεις, απομένει μόνο η επικύρωση των εμπειρογνωμόνων.

Ούτε ποιος θα συμμετάσχει στην αποψινή τηλεδιάσκεψη του EWG γνωρίζουν στο οικονομικό επιτελείο, καθώς -όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος- ο Γιώργος Χουλιαράκης εμφάνισε κάποια αδιαθεσία.