Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από τη Λιβαδειά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως είπε, από τη μια υπάρχει ένας ορυμαγδός αντιλαϊκών μέτρων από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και από την άλλη η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο που έχει ήδη ξεκινήσει στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, επισημαίνοντας ότι το σύνολο εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής είναι αδιάσπαστο και υπογραμμίζοντας πως «μια κυβέρνηση η οποία υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, θυσιάζοντας τα λαϊκά δικαιώματα, είναι επόμενο να συμμετέχει και σε επεμβάσεις και πολέμους».

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «διεκδικεί για λογαριασμό πάλι του κεφαλαίου, μερίδιο από τη νέα μοιρασιά που γίνεται στην περιοχή και τον σκληρότατο ανταγωνισμό που διεξάγεται ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία, αλλά και περιφερειακές δυνάμεις, όπως η Τουρκία, το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία, τα Εμιράτα. Άλλο πράγμα βέβαια ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτή τη μοιρασιά με άνισους όρους σε σύγκριση με άλλες χώρες».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι δεν υπάρχει μέτρο που να ψηφίζεται και να υλοποιείται αυτήν την περίοδο, που να μην αποτελεί. είτε άμεσα είτε έμμεσα, απαίτηση, επιδίωξη και ανάγκη των ομίλων του κεφαλαίου, ενώ αναφορικά με τα εργασιακά και κυρίως το Ασφαλιστικό, επισήμανε πως η κυβέρνηση ολοκληρώνει την πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, που αποτελούσε επί πολλά χρόνια απαίτηση του κεφαλαίου και της ΕΕ.

«Ισχύει απόλυτα αυτό που λέει το Κόμμα μας: Ότι το Ασφαλιστικό αποτελεί αιτία πολέμου για την εργατική τάξη, το λαό, όχι μόνο για όσους είναι συνταξιούχοι ή όσους βρίσκονται κοντά στα όρια συνταξιοδότησης, αλλά και για τους νέους εργαζόμενους» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας. Μάλιστα, έκανε λόγο για «ειδικό βρώμικο ρόλο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» που επειδή είναι «νεόκοποι διαχειριστές και μάλιστα με “αριστερό παρελθόν” και “κοινωνικό δήθεν πρόσωπο”, μπορούν να εξαπατούν πιο εύκολα τον λαό».

Δεν πρέπει να υποτιμηθεί το γεγονός, συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας, πως στις τελευταίες απεργίες ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε σε απεργία εναντίον των αποφάσεων της δικής του κυβέρνησης - πρακτική, όπως είπε, των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων γενικότερα, και του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως ταυτόχρονα «οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες,δεν χάνουν ευκαιρία να μιλούν για την ανάγκη να στηριχθεί η κυβέρνηση, για να υλοποιήσει όσο πιο γρήγορα τη συμφωνία που υπέγραψε».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, είπε ότι ο καπιταλισμός σήμερα δεν είναι στην φάση, ούτε και μπορεί να γυρίσει πίσω και να κάνει τις παραχωρήσεις που έκανε στο παρελθόν, αλλά είναι πλέον υποχρεωμένος να τσακίσει τα εργατικά -λαϊκά δικαιώματα και γι' αυτό «όσες κυβερνήσεις, όσα κόμματα επιλέγουν να διαχειριστούν αυτό το σύστημα και τους νόμους του, αντί να παλέψουν για να το ανατρέψουν, όχι μόνο θα ακολουθήσουν βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά θα υιοθετήσουν και εκείνη την προπαγάνδα, προκειμένου να τη δικαιολογήσουν».

«Αυτό που έλεγε το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια, αρνούμενο να συμμετέχει σε τέτοιες κυβερνήσεις, παίρνοντας και το αντίστοιχο κόστος και που επιβεβαιώθηκε και στην Κύπρο και στην Ελλάδα και στην Ιταλία και τη Γαλλία παλιότερα και θα επιβεβαιωθεί και στην Πορτογαλία, αυτό ένας κόσμος μπορεί σήμερα να το καταλάβει καλύτερα» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ανέφερε πως οι φωνές για συναίνεση και συνεννόηση έχουν πυκνώσει στην φάση της πιο άγριας επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα με κύριο στόχο τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των άλλων κομμάτων το πέρασμα των αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου γρήγορα και με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις.

Επισημαίνοντας πως υπάρχουν και «ορισμένοι πιο πονηροί που εκφράζοντας και τις ανησυχίες της αστικής τάξης λένε: αν υπάρχει συναίνεση όλων των κομμάτων, ποιος θα κάνει αντιπολίτευση; Μόνο το ΚΚΕ;» πρόσθεσε ότι «γι' αυτό κι έχουν πυκνώσει και οι συζητήσεις για το πώς θα εξελιχθεί η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού».