Ανησυχία ότι είναι πιθανές οι συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών στα hot spots εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολιτη Νίκος Τόσκας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αγορά".

"Παρότι βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσής τους στα hot spots, μπορεί να προκύψουν προβλήματα. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε αυτό το ενδεχόμενο. Γι' αυτό λαμβάνουμε τα μέτρα μας και αυξάνουμε τις αστυνομικές δυνάμεις στα νησιά", αναφέρει. Ο κ. Τόσκας δηλώνει θετικός στην υποστήριξη της Frontex αλλά αρνείται την επέμβασή της χώρις αδειδότηση από τις ελληνικές αρχές.

Ο ίδιος αφήνει αιχμές σε βάρος "κύκλων στην Ευρώπη", οι οποίοι όπως τονίζει "κινούνται με βάση τα δικά τους κρατικά συμφέροντα και όχι τα ευρωπαϊκά". Προσθέτει λέγοντας ότι "αυτοί οι κύκλοι προσπάθησαν πριν από μερικούς μήνες να προκαλέσουν ένα Grexit, τώρα προσπαθούν να προκαλέσουν απομόνωση των χωρών που αντιμετωπίζουν εντονότερα το προσφυγικό πρόβλημα, νομιζοντας ότι έτσι θα φτιάξουν το ΄΄κάστρο΄΄ τους και τις ΄΄μίνι΄΄ περιοχές ευημερίας".