"Θελουμε το σχολείο να ειναι ένας χώρος δημιουργιας". Αυτό τονισε ο υπουργος Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φιλης, χαιρετίζοντας σήμερα το πρωι, την έναρξη της προβολής ταινίας κινουμένων σχεδίων "Το αγόρι και ο κόσμος", στον κινηματογράφο Αλκυονίς.

Η ταινία του Αλέ Αμπρεου (2013), η οποία είχε προεπιλεγεί για τα όσκαρ, αποτελεί μια απο τις ταινίες που θα ενταχθούν σε σχετικό προγραμμα του υπουργείου Παιδείας. "Το πρόγραμμα προσπαθεί να μετατρέψει την κυρίαρχη τάση του πολιτισμού μας που είναι η κατανάλωση εικόνων σε δημιουργία πολιτισμού", επεσήμανε ο κ. Φίλης, κάνοντας αναφορά και στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, οι ταινίες του οποίου θα προβάλλονται στην Αθήνα μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου.

Τέλος, ο υπουργος επεσήμανε τη σημασία της συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε ανάλογα προγράμματα και τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί, με το μεράκι τους, ειναι εκείνη η "αναγκαία παράμετρος που θα οδηγήσει το σχολείο να βγει απο την κρίση και να γίνει ενα σχολείο συνεργασίας".