Με ομιλίες στελεχών συνεχίζονται οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ως αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις και το επικείμενο συνέδριο.

Μεγαλύτερη συνεργασία, συλλογικότητα και συντονισμό, ζήτησε κατά την ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας προειδοποιώντας ότι για την κυβέρνηση είναι μεγάλες οι δυσκολίες μπροστά και άρα δεν πρέπει να αφεθούν μόνοι τους στη δύσκολη μάχη οι υπουργοί που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Βίτσας έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της διαπλοκής σημειώνοντας με νόημα: «Πρέπει να καθαρίσουμε την πληγή της διαπλοκής και της διαφθοράς. Κοντοζυγώνουμε πολύ βαθιά κέντρα και θα χρειαστεί θάρρος. Κάτι αναχωρήσεις, κάτι παραιτήσεις, τις τελευταίες ημέρες, δείχνουν ότι στο φως θα έρθουν υποθέσεις ξεχασμένες σε στικάκια, σε συρτάρια και κλπ. Εμείς πρέπει να επιμείνουμε διότι δεν είναι μόνο ηθικό πλεονέκτημα, είναι και χρέος μας η μάχη κατά της διαπλοκής».

Είπε ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρξει σταθεροποίηση και ανάπτυξη χωρίς κοινωνικό πρόσημο και επισήμανε στα μέλη του κόμματος ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει ως αποτέλεσμα να προσεγγίζουν πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ πρόσωπα που βγάζουν τα δημοκρατικά τους αντανακλαστικά αν και είναι συντηρητικών απόψεων.

Νωρίτερα, το μέλος της ΚΕ Πάνος Τριγάζης ζήτησε να υπάρξει ανασυγκρότηση παντού και στην κοινωνία και στο κόμμα και πρότεινε στο σχέδιο απόφασης να υπάρξει αναφορά ότι οι διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, γεννούν νέες μεγάλες απειλές για την ειρήνη και για τα δικαιώματα των κοινωνιών. Πρότεινε αναφορά για την ανάγκη για ειρήνη και δικαιοσύνη και δημοκρατία στην ευρύτερη περιοχή στη Μ. Ανατολή και αναφορά με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ να χαιρετίζει τον διακοινοτικό διάλογο μα βάση τα ψηφίσματα και τις αρχές του ΟΗΕ.

Ειδική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στον κάμπο της Λάρισας αποκλειστικά για τα αγροτικά ζητήματα και το για το ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα, ζήτησε ο Νίκος Παπαδόπουλος. Προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναζητήσει τρόπο για να αναπληρώσει τις απώλειες που θα έχουν στο εισόδημά τους οι αγρότες, απώλειες που μπορεί να φθάσουν, τα επόμενα χρόνια το 40% με 45%. Στήριξη στην κυβέρνηση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ζήτησε ο Γιάννης Θεωνάς. «Καμία μείωση τω συντάξεων, και των παλιών και των καινούργιων, και επιβεβαίωση ότι τα χαρακτηριστικά του δημόσιου, καθολικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα δεν ανατρέπονται. Το κόμμα να μπει μπροστά», είπε ο κ. Θεωνάς.