Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε με την παρουσία του το Σάββατο στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας, καταρχήν, το στίγμα ότι η κυβέρνηση είναι εδώ για να δώσει τη μάχη της με την κοινωνία, αλλά και να συνεχίσει τον αγώνα κατά της ολιγαρχίας. 

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό είπε ότι η κυβέρνηση δίνει ένα μεγάλο αγώνα για να υλοποιήσει μια ακόμη ουσιαστική δέσμευση, αυτή για την προστασία των συνταξιούχων.

''Ο αγώνας για μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ανέφερε, έχει στόχο να μην φορτώσει με μια ακόμη επώδυνη περικοπή συντάξεων τους συνταξιούχους''.

«Είναι αγώνας που έχουμε ηθική και πολιτική υποχρέωση να δώσουμε για τις επόμενες γενιές», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι σε αυτόν τον αγώνα η κυβέρνηση θεώρησε ότι ήταν σκόπιμο να καλέσει σε συστράτευση τα κόμματα, όχι για να μοιραστεί την ευθύνη, αλλά για τη χάραξη μιας ενιαίας εθνικής κόκκινης γραμμής για τη μη περικοπή των συντάξεων. Κατήγγειλε,όμως,την άρνηση να ανταποκριθούν σε αυτή την κόκκινη γραμμή εκείνοι που ευθύνονται για την κατάντια των ασφαλιστικών ταμείων.

"Εμείς όμως θα προχωρήσουμε και θα δώσουμε τη μάχη με την κοινωνία και θα καταφέρουμε να υψώσουμε ασπίδα προστασίας των συντάξεων", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι «η μεγάλη μάχη με την ολιγαρία και τον νεοφιλελευθερισμό είναι ακόμα μπροστά μας».

«Έτοιμοι και για τους αναγκαίους τακτικούς ελιγμούς, για να μείνουμε όρθιοι και να δώσουμε την μάχη αυτή. Έτσι θα είμαστε χρήσιμοι για τις κοινωνικές τάξεις που εκπροσωπούμε» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το στοίχημα του Ιουλίου δεν ήταν να σωθούν οι τράπεζες και οι τραπεζίτες, αλλά να σωθεί το βιός των απλών ανθρώπων, αυτών που δεν είχαν την σπουδή να βγάλουν τα λεφτά τους στις τράπεζες της Ελβετίας» τόνισε ο πρωθυπουργός . «Αυτή ήταν μια επιλογή με ταξικό πρόσημο» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αντιδρούν τα κόμματα 

Σφοδρες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

«Παρακολουθώντας τα όσα είπε εχθές στη Βουλή ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση της κας Μπακογιάννη και ακούγοντας τη σημερινή ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνονται τα όσα υποστήριξα στην ομιλία μου, κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού για το “εγωιστικό συννεφάκι του”, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης συμπλήρωσε :

Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι πολύ βαρύ το τίμημα, του να είσαι Πρωθυπουργός. Ας σταματήσει να αναπολεί την περίοδο που ήταν Κουμουνιστής και έκανε σκληρή αντιπολίτευση και ας αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να αρθεί, το πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Εάν δεν μπορεί, ας αναγνωρίσει την αδυναμία του να κυβερνήσει και ας αποχωρήσει.

«Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του Ποταμιού και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Εμείς δε λέμε ψέματα. Δε θα λέγαμε στους ανθρώπους ότι μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες τους μέσα σε μερικές εβδομάδες και να έχουν περάσει τέσσερις μήνες χωρίς να έχει γίνει το παραμικρό» δήλωσε, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική, ο Σταύρος Θεοδωράκης από τις Ακριτικές Φέρες ‘Έβρου.

«Είναι κωμικοτραγικό το θέαμα ενός πρωθυπουργού που τραυλίζει στο κόμμα του με τον πιο άκομψο και άτεχνο τρόπο το λεξιλόγιο του παλιού ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του εφαρμόζει άγριες νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, κατεδάφισης της κοινωνίας και ξεπουλήματος της χώρας» αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) σε σχόλιο της για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Προσθέτει, δε, ότι «Ούτε η κυβέρνηση ούτε ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ έχουν μέλλον και γρήγορα μπορεί να έχουν κακό τέλος»

Η κεντρική επιτροπή θα συνεχίσει τις εργασίες της και την Κυριακή, με ομιλίες στελεχών του κόμματος.