Ο χρόνος μετράει αντίστροφα πλέον για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία την επόμενη Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, για τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι προβλέψεις και οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν και το παρασκήνιο έχει πάρει φωτιά. Με την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία ασχολήθηκε και παρουσίασε εκτενές ρεπορτάζ και πλούσιο παρασκήνιο η εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή, όπου φιλοξενήθηκαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως οι Γιώργος Κύρτσος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Σοφία Βούλτεψη και Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Κύρτσος μάλιστα προέβη και σε πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα, πέραν των όσων υποστήριξε για τους τέσσερις υποψηφίους, λέγοντας πως «πρώτος θα έρθει την Κυριακή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και δεύτερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης» και αυτοί οι δύο θα είναι εκείνοι που θα δώσουν τη μάχη για την προεδρία στον δεύτερο γύρο. Με την ατάκα του αυτή "προκάλεσε" την αντίδραση του Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος του είπε "βάλε στοίχημα", με τον πρώην υπουργό να προβλέπει με τη σειρά του πως στο δεύτερο γύρο θα "περάσει" ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Κύρτσος πρόσθεσε: «Το φιάσκο ήταν οργανωτικό. Το πληρώνουμε όλοι μαζί σε επίπεδο αξιοπιστίας και πρέπει να ανεβάσουμε το επίπεδο. Διαλέγουμε την ποιότητα για να περάσουμε μηνύματα».

Από την πλευρά του ο Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε υπέρ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα, λέγοντας: «Προσπάθησαν να εκθέσουν το κόμμα με το φιάσκο,

σόκαρε η πολιτική διαχείριση του φιάσκου. Ο νέος αρχηγός της ΝΔ πρέπει να κάνει πολιτικό και κοινωνικό ακτιβισμό. Με τον Τζιτζικώστα αρχηγό η ΝΔ θα έχει ισχυρή παρουσία στη Βουλή».

Ο κ. Πλεύρης είπε πως «δεν υπάρχει παρασκήνιο αλλά ευθύνη στο φιάσκο με τις εκλογές στη ΝΔ» ενώ τέλος η κ. Βούλτεψη «ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ πρέπει να είναι κοινοβουλευτικός».