Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου    

Δεν αρνήθηκε ο Πάνος Λάμπρου ότι συνομίλησε -εν αγνοία του όμως- με δημοσιογράφο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», με θέμα την εξεύρεση νομικού υπερασπιστή ατόμου που συμμετείχε στα επεισόδια που έγιναν την 6η Δεκεμβρίου.

Παίρνοντας το λόγο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το μέλος της Πολιτικής του Γραμματείας, παραδέχθηκε, «πράγματι έτρεξα για να τον σώσω, ήταν δημοσιογράφος για να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που ήταν πάντα. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε μεταλλάχθηκε και συνεχίζει να θεωρεί αυτονόητα ότι στηρίζει 15χρονους».

Και συνέχισε, «μετά το χθεσινό που δείχνει τη λύσσα του συστήματος, συνεχίζω να ζω στο σπίτι του Μεγάλου Αδελφού και η σύγκρουση είναι ορατή. Αναρωτιέμαι τι επιδιώκουν; Να ενσωματώσουν το ΣΥΡΙΖΑ ή να αποδείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς; Ή μήπως και τα δύο;

Εκπλήσσονται όταν το τμήμα της εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα μέλη και τους εργαζόμενους να συμμετάσχει στην απεργία. Δήθεν εκπλήσσονται. Τους κάνει εντύπωση, οργίζονται όταν ο Υπουργός Παιδείας τοποθετείται, εκφράζει γνώμη που έρχεται σε αντίθεση με μια κυρίαρχη άποψη. Όταν η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να πέσει ο φράχτης. Όταν η Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε το αυτονόητο ότι οι μετανάστες λιάζονται στις πλατείες, φράση με την οποία αναιρείται η εικόνα του παράνομου μετανάστη.

Μπερδεύονται όταν βλέπουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μάχη για να κρατηθεί η κοινωνία όρθια.  Αδυνατούν να καταλάβουν τι κόμμα είναι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Πώς γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζεται τα δικαιώματα 15χρονων που συλλαμβάνονται. Αυτή την απόφαση πρέπει να πάρουμε και σήμερα στην Κεντρική μας Επιτροπή. Μείναμε εδώ όχι για να είμαστε πειθαρχημένοι στις επιταγές της ευρωπαίκές ελίτ, ούτε για να ισοπεδώσουμε τους συνταξιούχους», σημείωσε ακόμη με νόημα. Και έκλεισε λέγοντας, «το μνημόνιο δεν είναι δικό μας, είναι προϊόν εκβιασμού».