current views are: 5

14 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση05:08

Το Μαξίμου φοβάται αντάρτες και… γκαφατζήδες υπουργούς!

Στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε ότι η επόμενη 3ετία θα είναι δύσκολη, καθώς επίσης και ότι τα capital controls επιβάρυναν την οικονομία.

Δημοσίευση 05:08’

Στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε ότι η επόμενη 3ετία θα είναι δύσκολη, καθώς επίσης και ότι τα capital controls επιβάρυναν την οικονομία.

Στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε ότι η επόμενη 3ετία θα είναι δύσκολη, καθώς επίσης και ότι τα capital controls επιβάρυναν την οικονομία. Κάλεσε το κόμμα του σε εγρήγορση γιατί υπάρχουν «επικίνδυνα σχέδια ακραίων» και κατακεραύνωσε όσους- μεταξύ των οποίων και δημοσιογραφικά συγκροτήματα, που ταυτίζονται με αυτές  τις δυνάμεις (τις ακραίες) για την αποσταθεροποίηση  και την πτώση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν τα προνόμια. 

Η κυβέρνηση έχει μπροστά της δύσβατο και ανηφορικό δρόμο. Η ψήφιση των νομοσχεδίων που προκύπτουν από το Μνημόνιο, αποτελούν στενωπό την οποία καλείται να διαβεί χωρίς προβλήματα και φυσικά χωρίς κοινοβουλευτικές απώλειες.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σημάδια που να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για νέα περίπτωση Παναγούλη, στο Μέγαρο Μαξίμου… προσέχουν για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων. 

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρήθηκαν «ύποπτοι» για να διαφοροποιηθούν και τα ονόματά τους δημοσιοποιήθηκαν, έσπευσαν να δηλώσουν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών ο Χρήστος Καραγιαννίδης και η Νίνα Κασιμάτη. Ωστόσο, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και ο κυβερνητικός μηχανισμός βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα. 

Η επανεμφάνιση της κίνησης των «53» δεν προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό. Ο Τσακαλώτος- βλέπετε- είναι πλέον υπουργός στο πλέον νευραλγικό υπουργείο και ο Σακελλαρίδης, όταν αισθάνθηκε ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει την κυβερνητική πολιτική, παρέδωσε αυτοστιγμεί την έδρα του.

Ένα άλλο πρόβλημα για το Μέγαρο Μαξίμου είναι οι… υπουργοί. Όχι όλοι, αλλά εκείνοι οι οποίοι, με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, προκαλούν επικοινωνιακές τρικυμίες.  

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ακράδαντα ότι δέχονται «ανελέητο πόλεμο μονταζιέρας», όπως τόνισε από το βήμα της ΚΕ και ο γραμματέας του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας. Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε ολίσθημα, φοβούνται ότι θα μπορούσε να πάρει μεγάλες διαστάσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους (επίφοβους) υπουργούς έχει επισημανθεί η κρισιμότητα της κατάστασης και από ορισμένους έχει ζητηθεί να αραιώσουν τις εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ ή όταν αυτές κρίνονται απαραίτητες, να αποφεύγονται οι ραδιοτηλεοπτικές συνεντεύξεις και να προτιμώνται οι εφημερίδες, με τις απαντήσεις να δίνονται γραπτά, ώστε να υπάρχει απόλυτος έλεγχος. 

Υπάρχουν φυσικά και τα απρόβλεπτα, όπως η περίπτωση του καστανά, που συνελήφθη, στη Θεσσαλονίκη, με αστυνομική επιχείρηση ανάλογη… διεθνούς τρομοκράτη.  Για τα θέματα αυτά όμως, δύσκολα έχεις τη δυνατότητα να πάρεις προληπτικά μέτρα. 

 

 

 


σχετικα αρθρα