current views are: 8

14 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση08:27

Μεϊμαράκης: Ο Σαμαράς έχει δικαίωμα να εκφράζεται – Δίνω μάχη ιδεών, όχι γενεών

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι μιας καταστροφικής για τον τόπο πολιτικής», τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Δημοσίευση 08:27’

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι μιας καταστροφικής για τον τόπο πολιτικής», τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι μιας καταστροφικής για τον τόπο πολιτικής», τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος», ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αφού διαχωρίζει τις έννοιες «συνεννόηση» και «συνεργασία», σημειώνει:

Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του, με την ανεύθυνη και αναξιόπιστη συμπεριφορά τους, έχουν αποκλείσει κάθε δυνατότητα καταρχήν συνεννόησης. Αυτό που επιθυμεί είναι συνενόχους για να εφαρμόσει με τις μικρότερες δυνατόν συνέπειες την καταστροφική του πολιτική.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει μάθει να βάζει πλάτη στις κρίσιμες για τον τόπο στιγμές», αλλά «είναι άλλο πράγμα να στηρίζεις επιλογές και νομοσχέδια που υπηρετούν το εθνικό συμφέρον κι αποτρέπουν εθνικές συμφορές, κι άλλο να συμμετέχεις σε ένα κυβερνητικό σχήμα που ο ένας εταίρος συνειδητά προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες και τις πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες προσχηματικά επιδιώκει να συνεργαστεί» προσθέτει.

Αναφερόμενος στις εκλογές στη ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης σημειώνει ότι «το κρίσιμο διακύβευμα της εσωκομματικής μας αναμέτρησης είναι να αναδείξουμε μια νέα ηγεσία που θα καταστήσει ξανά τη Νέα Δημοκρατία στη συνείδηση των πολιτών ως δύναμη αλλαγής, ικανής να προωθήσει τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα».

Κάνει, δε, λόγο για «επικοινωνιακό εύρημα περί παλιού και νέου», το οποίο χαρακτηρίζει ως «ένα οπισθοδρομικό απολίτικο και κάλπικο σύνθημα» και υπογραμμίζει πως «η ανανέωση απαιτεί ιδέες, όχι πράξη ληξιαρχείου» και «γι’ αυτό εγώ δίνω μάχη ιδεών και όχι γενεών».

Όσον αφορά τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μεϊμαράκης υπογραμμίζει:

Είναι γεγονός ότι η εσωστρέφεια έχει πλήξει την αξιοπιστία μας. Οσο πιο σύντομα τελειώσουμε με τα εσωτερικά μας, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Πρέπει όμως κι από την άλλη να αναγνωρίσουμε ότι όσο περνά ο καιρός κι αναδεικνύεται η αναξιοπιστία και η ανευθυνότητα της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, τόσο πιο πολύ αναγνωρίζεται από τους πολίτες η προσπάθεια που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια ως κυβέρνηση για να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία της χώρας. Αυτό που προέχει τώρα είναι να κάνουμε και πάλι τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη και ισχυρή. Κάθε βουλευτής, πολύ περισσότερο ένας πρώην πρωθυπουργός, έχει το δικαίωμα να εκφράζει και να δημοσιοποιεί τις απόψεις του. 


σχετικα αρθρα