Πρώτη φορά ανάγεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα η αντικατάσταση διοικητών νοσοκομείων, επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που διοικητές έμειναν σε νοσοκομεία 11 μήνες μετά την αλλαγή κυβέρνησης, ενώ συνήθως οι αλλαγές γίνονται εντός εξαμήνου μετά τις εκλογές.

Όσον αφορά στη τη διαδικασία αξιολόγησης υπογράμμισε ότι οι νέοι διοικητές θα πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και ότι το υπουργείο Υγείας δεν αρκέστηκε στις εισηγήσεις των υγειονομικών περιφερειών, αλλά κάλεσε όλα τα εξεταζόμενα στελέχη σε προφορική συνέντευξη ενώπιον πενταμελούς επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν καταρτισμένοι επιστήμονες αλλά και εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
   
Ο υπουργός είπε ακόμα ότι «δύο ή τρεις» διοικητές νοσοκομείων προσπάθησαν να «προκαλέσουν πρόβλημα» δαπανώντας μέρος του κονδυλίου που δόθηκε για φάρμακα, κάνοντας άλλες δαπάνες και απάντησε στις καταγγελίες ότι η κάθε συνέντευξη κράτησε ενάμιση λεπτό λέγοντας πως όλοι είχαν «15 λεπτά».

Το ίδιο σχόλιο, ότι δηλαδή για πρώτη φορά η αντικατάσταση των διοικητών των νοσοκομείων γίνεται μεγάλο ζήτημα είχε κάνει και πριν από λι΄γες ημέρες κατά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον αναπλ. υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.