Φωτιά στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας έχουν βάλει οι «υποτιθέμενες» παρεμβάσεις, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. 

Υποψήφιοι για την προεδρία αλλά και βουλευτές και στελέχη του κόμματος αντιδρούν ζητώντας να ξεκαθαριστεί το τοπίο. 

«Αν ο κ. Καραμανλής θέλει να στηρίξει κάποιον υποψήφιο να το πει ανοιχτά», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και πρόσθεσε: 

«Ποιος τα λέει αυτά τα πράγματα; Ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι κύκλοι; Να βγουν επιτέλους να μιλήσουν ανοιχτά. Έχω κουραστεί να ακούω διαρροές από διαφόρους περιφερόμενους, οι οποίοι φέρονται ότι συνομιλούν με κάποιους. Όποιος έχει κάτι να πει να βγει να το πει ανοιχτά. Αν ο κ. Καραμανλής θέλει να βγει να στηρίξει κάποιον υποψήφιο να το πει ανοιχτά. Δεν τον έχω ακούσει να λέει κάτι τέτοιο. Εγώ προσωπικά το αμφισβητώ».

Σε ευθεία αμφισβήτηση διαρροών κατά τις οποίες ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, προχώρησε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε ότι κατά την άποψή του δεν υπάρχει τέτοια θέση του πρώην πρωθυπουργού κα σημείωσε ότι αυτού του είδους οι διαρροές κάνουν κακό στην παράταξη.

Μιλώντας μάλιστα με δημοσιογράφους ο Απόστολος Τζιτζικώστας είπε πως «αν θέλει ο Καραμανλής να πει κάτι το λέει ο ίδιος. Αυτοί που τα διακινούν δεν κάνουν καλό στον ίδιο στην παράταξη και στη χώρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ευρωβουλευτής του κόμματος Μαρία Σπυράκη. «Θέλω να σας πω ότι ο κ. Καραμανλής έχει ορίσει εκπρόσωπό του και ότι ο ίδιος (…) έχει σε κάθε περίπτωση το θάρρος να τοποθετηθεί δημόσια και ανοιχτά. Ως εκ τούτου, ό,τι προέρχεται από τον εκπρόσωπό του και από τον ίδιο έχει σημασία. Από εκεί και πέρα το τι μεταφέρουν οι συνομιλητές του επιτρέψτε μου να έχω κι εγώ τις αμφιβολίες μου».