Μετά την Κριστίν Λανγκάρντ και η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα Ντέλια Βελκουλέσκου, σε ομιλία της σε επενδυτικό συνέδριο στη Νέα Υόρκη, επισήμανε την ανάγκη για αξιοσημείωτη απομείωση του χρέους της Ελλάδας, κάτι που, βέβαια, αποτελεί, πάγια θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η κ. Βελκουλέσκου έκανε, επίσης, λόγο για πρόσθετες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό, προκειμένου να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, το στέλεχος του ΔΝΤ υποστήριξε τα περί της ανάγκης μίας αξιoσημείωτης απομείωσης του Δημόσιου Χρέους, ωστόσο, όπως ανέφερε οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής στο μέτωπο αυτό δεν ήταν ικανές να αποκαταστήσουν τη βιωσιμότητα του Δημόσιου Χρέους της χώρας.

Συμπλήρωσε δε, ότι η αδύναμη δημοσιονομική θέση της Ελλάδος αποτελεί πρόκληση για την οικονομική πολιτική.

Η ίδια στην ομιλία της κατέληξε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση σε μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν το επίπεδο του ανταγωνισμού διευκολύνοντας την είσοδο στην αγορά νέων επιχειρήσεων.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο από την πλευρά του τόνισε την ύπαρξη πολιτικής βούλησης από την πλευρά των εταίρων της χώρας για πρόοδο στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.