Την άποψη ότι το «κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν βεβιασμένη κίνηση» διατύπωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ 3. 

«Είναι ένα θέμα το οποίο κατά τη γνώμη μου οδήγησε την τρικομματική κυβέρνηση στο να γίνει δικομματική και αυτό ήταν και το ζήτημα κατά τη γνώμη μου, το οποίο δημιούργησε μια αστάθεια στην πολιτική πραγματικότητα της χώρας…» είπε χαρακτηριστικά. 

Ωστόσο έσπευσε να τονίζει πως ο Αντώνης Σαμαράς «ήταν πολύ καλός πρωθυπουργός, προσέφερε».

Στη συνέχεια άφησε αιχμές κατά των συνυποψηφίων του. «Το “θα τα αλλάξω” όλα έχει αρχίσει να λέγεται συνέχεια και με αυτό λαϊκίζουν κάποιοι. Στο τέλος γίνεται μία κατεδάφιση. Εγώ θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα τα κατεδαφίσω. Δεν χρειάζεται να τα αλλάξω όλα» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μία ιστορία πολλών ετών και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα σεβαστεί το παρελθόν της. 

Εμφανίστηκε εξάλλου αισιόδοξος ότι το κόμμα θα μείνει ενωμένο την επομένη των εσωκομματικών εκλογών. «Εγώ δεν βλέπω διάσπαση. Τα μεγάλα κόμματα δεν έχουν διασπάσεις, με την έννοια, ένα μεγάλο κομμάτι κόσμου να φύγει. Τα μεγάλα κόμματα συνήθως έχουν αποχωρήσεις κάποιων προσωπικοτήτων» επεσήμανε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε πυρά κατά του Αλέξη Τσιπρα. «Ήδη ο άνθρωπος προσπαθεί να μπει στη Σοσιαλδημοκρατία με τον κ. Σούλτς και τον κ. Ολάντ. Τι νομίζετε, τώρα ότι είναι αριστερός;» για να προσθέσει: «Εγώ χαίρομαι που ένας πρώην Σταλινιστής, Μαρξιστής μού μιλάει σήμερα για αναπτυξιακά ζητήματα μέσω ιδιωτικοποιήσεων».

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν λέει ούτε «ναι» ούτε «όχι» σε όλα, τουναντίον «συμφωνεί με όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που πιστεύει ότι υπηρετούν τις αρχές και τις αξίες της και όχι σε μέτρα που είναι υφεσιακά». Τέλος, προανήγγειλε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ