Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την σημερινή υπογραφή της σύμβασης των 14 αεροδρομίων εξαπολύει το Ποτάμι, το οποίο κάνει λόγο για ''παράνοια'', καθώς, όπως αναφέρει, δεν διαπραγματεύθηκε ούτε έναν από τους όρους της σύμβαση, την ώρα που διαμηνύεται ότι ''δεν έδωσαν τα αεροδρόμια''.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιού:

Παράνοιας συνέχεια: η σημερινή υπογραφή της σύμβασης των 14 αεροδρομίων έρχεται παρέα με την υπουργική ανακοίνωση "δεν δώσαμε εμείς τα αεροδρόμια", έπειτα από ένα χρόνο σχεδόν διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπου δεν έγινε εφικτό να διαπραγματευθεί η κυβέρνηση ούτε το αντίτιμο της παραχώρησης, ούτε καν έναν από τους όρους της σύμβασης!

Οι κορώνες αντίστασης προς την παραχώρηση έγιναν απλά και πάλι χρόνος αδράνειας και απραξίας, για να καταλήξουμε στο να υποστηριχθεί μια σύμβαση την οποία η τωρινή κυβέρνηση όντας αντιπολίτευση κατήγγειλε με κάθε τρόπο!

Το Ποτάμι, από την αρχή αυτής της προσπάθειας, υποστήριζε πως η συγκεκριμένη παραχώρηση θα ενισχύσει την ελληνική οικονομία, τη ρευστότητα και την αξιοπιστία της στο εξωτερικό, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, εφιστώντας την προσοχή της κυβέρνησης στην βελτίωση συγκεκριμένων όρων της σύμβασης. Μιλούσαμε για βελτίωση των όρων παραχώρησης που θα αφορούν τα master plans των αναπτυξιακών σχεδίων του κάθε αεροδρομίου (ο επενδυτής να είναι υποχρεωμένος να ρίξει λεφτά στην δομή και ανάπτυξη όλων των αεροδρομίων, όχι μόνο των φιλέτων) καθώς και των όρων παραχώρησης (επιβάρυνση χρήσης εισιτηρίου κάθε επιβάτη, ρόλος ΥΠΑ στην εποπτεία τους κτλ).

Δυστυχώς και πάλι, αντιπρόταση ή σχεδιασμός, δεν υπήρξαν.