Σταθάκης: Δεν πωλούνται σε funds δάνεια με εγγυήσεις ελληνικού Δημοσίου

Σταθάκης: Δεν πωλούνται σε funds δάνεια με εγγυήσεις ελληνικού Δημοσίου

Τη διαβεβαίωση ότι τα δάνεια που που έχουν δοθεί με εγγύηση του Δημοσίου, δεν πρόκειται να μεταφερθούν έδωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης πρόσθεσε ότι στο θέμα αυτό αναζητείται λύση αποδεκτή και από την Κομισιόν η οποία όμως προς το παρόν δεν έχει προκύψει.

Συνεχίζοντας ο υπουργός Οικονομίας επανέλαβε, ότι οι ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου διασφαλίζουν τα δικαιώματα των δανειοληπτών, που εκπορεύονται από την ισχύουσα νομοθεσία, όπως είναι το πτωχευτικό δίκαιο και αποτελεί «ένα πλαίσιο από τα πιο ισχυρά σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ο υπουργός πρόσθεσε, ότι η δημιουργία μιας δευτερογενούς αγοράς δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες και πάντως δεν αποκλείει την αναδιάρθρωση δανείων από τις ίδιες τις τράπεζες. Τόνισε μάλιστα, ότι τα ιδρύματα εκτός τραπεζών κακώς ταυτίζονται μόνο με funds καθώς και οι ίδιες οι τράπεζες όπως και άλλοι φορείς μπορούν να διαμορφώσουν κοινοπρακτικούς συνδυασμούς οι οποίοι να διαδραματίσουν θετικό ρόλο.

Ο υπουργός Οικονομίας αναγνώρισε πάντως, ότι μπορεί να προκύψουν κίνδυνοι για την βιωσιμότητα επιχειρήσεων από ενδεχόμενη κερδοσκοπική αντιμετώπιση των δανείων τους, όπως υποστήριξαν κατά τις τοποθετήσεις τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο