current views are: 15

15 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση07:52

Πέρασε με 153 «ναι» το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα

Υπερψηφίστηκε με 153 «ναι» το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο προαπαιοτούμενων. 

Δημοσίευση 07:52’

Υπερψηφίστηκε με 153 «ναι» το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο προαπαιοτούμενων. 

Υπερψηφίστηκε με 153 «ναι» το νομοσχέδιο με το δεύτερο πακέτο προαπαιοτούμενων. Νόμος τους κράτους αποτελεί πλέον η απελευθέρωση της πώλησης «κόκκινων« δανείων μεγάλων επιχειρήσεων σε distress funds, ενώ θα ακολουθήσει διαπραγμάτευση τον Φεβρουάριο και για τα υπόλοιπα δάνεια. Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν είχε καμία απώλεια, όπως αναμενόταν. 

«Ναι» ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ «όχι» επί της αρχής και επί των άρθρων ψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία, η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ, η Ένωση Κεντρώων, το ΚΚΕ  και η Χρυσή Αυγή.   

Προηγήθηκε μία έντονη συζήτηση, με την αντιπολίτευση να εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης. 

Ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δίνει με αλχημείες αυξήσεις στα δικά της παιδικά στο Δημόσιο, πριμοδοτεί τα κομματικά στελέχη που δουλεύουν στα γραφεία των υπουργών, χαρίζει μισθολογικά κλιμάκια στους συμβούλους της, και οι διευθυντές των πολιτικών γραφείων υπουργών πάνε κατευθείαν στο ανώτατο κλιμάκιο.

«Τα κοράκια έγιναν αρνάκια και οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έγιναν λόγια του αέρα. Έπεα πτερόεντα», υπογράμμισε από την πλευρά της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Σε λίγο δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκτιμώντας ότι τον ερχόμενο Φεβρουάριο η κυβέρνηση θα παραχωρήσει και τα δάνεια πρώτης κατοικίας στα «κοράκια» των αγορών.

Ο Βασίλης Λεβέντης από την πλευρά του τόνισε πως «οι στρατηγικές αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν από το 22% του ελληνικού λαού. Είναι μεγάλες, στρατηγικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν από κυβέρνηση μεγαλυτέρου φάσματος».

Δείτε πώς μετέδωσε το newpost τη συζήτηση στη Βουλή:

Live bloging*


σχετικα αρθρα