Βάλτε «πλάτη» να περάσουμε το επόμενο δίμηνο: αυτό ήταν το νόημα της χθεσινοβραδινής παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα σε ένα ακόμη γκρουπ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τη φορά αυτή από την ανατολική Μακεδονία και Θράκη. 

Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο δίμηνο, αλλά η κυβέρνηση έχει επιλέξει να βάλει τα δύσκολα μπροστά, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός, εξηγώντας συγχρόνως και το «γιατί»: ο στόχος είναι να φύγει σύντομα η χώρα από την κατάσταση επιτροπείας. Με άλλα λόγια, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης -το ασφαλιστικό είναι το υπ' αριθμόν ένα ζήτημα πάντα- η κυβέρνηση επιδιώκει να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος και από εκεί και πέρα, να ξεκινήσει μια νέα περίοδος, με σταδιακή άρση των capital controls, επιστροφή στις αγορές, επιστροφή στην κανονικότητα δηλαδή. 

Εκτός όμως από τις «ενέσεις» θάρρους από το Μέγαρο Μαξίμου προς την ισχνή, ούτως ή άλλως, Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους βουλευτές του φαίνεται πως έχουν και άλλο νόημα: Το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται στη σύγκληση του Υπουργικού Συμβουλίου, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος επαφών του πρωθυπουργού με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί, θα χαρτογραφηθούν τα τοπικά προβλήματα, με τον πρωθυπουργό να αναθέτει την επίλυσή τους στους αρμόδιους υπουργούς, παρακολουθώντας συγχρόνως το σχετικό χρονοδιάγραμμα. 

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός έριξε ιδιαίτερο βάρος στο ρόλο που μπορεί να παίξει η Θράκης: μιλώντας για ένα ειδικό σχέδιο ανασυγκρότησης της συγκεκριμένης Περιφέρειας, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, στάθηκε ιδιαίτερα στη δυνατότητα να γίνει ενεργειακός κόμβος, γεγονός που αν συμβεί, συνέχισε, θα προσδώσει σταθερότητα στην ευαίσθητη αυτή περιοχή. 

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε και με σχέδιο ανάπτυξης των μεγάλων υποδομών: η αναβάθμιση των λιμένων Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, και η σιδηροδρομική γραμμή Ηγουμενίτσας -Αλεξανδρούπολης, είναι δύο έργα που θα προχωρήσουν.

Από την πλευρά τους οι δώδεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός τους και ευρύτερα η Περιφέρεια, μαζί όμως και τις δυνατότητες αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων που διαθέτει κάθε περιοχή.