Τροπολογία Βενιζέλου για την προστασία των δανειοληπτών από τα funds

Τροπολογία Βενιζέλου για την προστασία των δανειοληπτών από τα  funds

Τροπολογία σύμφωνα με την οποία δεν θα θίγονται οι ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη, ακόμη και στην περίπτωση που τα δάνεια μεταβιβαστούν από τις τράπεζες σε ξένα επενδυτικά σχήματα επανακατέθεσε σήμερα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για εικονική και προσωρινή προστασία των δανειοληπτών από την κυβέρνηση, ενώ αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε είπε ότι «τώρα δεν υπάρχει δικαιολογία να μην ψηφιστεί από όλους», «για να τηρηθούν τα προσχήματα, αλλιώς θα έχει καταργηθεί πλήρως η προστασία», όπως τόνισε.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, με την τροπολογία το καθεστώς προστασίας διατηρείται αλώβητο, ακόμη και αν μεταβιβαστεί η απαίτηση ή υπάρξει αλλαγή στο πρόσωπο του δανειστή ή αλλαγή εποπτείας επί τραπεζών ή εταιριών διαχείρισης απαιτήσεων. 

Έκανε λόγο για «ανυπέρβλητη πολιτική αντίφαση της κυβέρνησης και για πλήρη υποταγή στην τρόικα χωρίς καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση». «Υπάρχει ένα σκηνικό δήθεν διαπραγμάτευσης ενώ μετά έρχεται η απόλυτη υποχώρηση, και στη συνέχεια υπάρχει άρνηση παραδοχής της αλήθειας γιατί είναι πολύ πικρή για ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικό του εταίρο». 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο