Για «ανεύθυνη και εθνικά επικίνδυνη στάση» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης αναφορικά με τους χειρισμούς στο μεταναστευτικό.

Μετά τη συνάντηση που είχε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ με τους δημάρχους Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη και Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο, και εν μέσω των έντονων αντιδράσεων που έχουν προκύψει για την μεταφορά μεταναστών στα νότια προάστια, τόνισε ότι «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο κ. Τσίπρας δεν έχουν αίσθηση των επιπτώσεων που προκαλεί η ανεύθυνη πολιτική τους στον τόπο και τους πολίτες».

Όπως είπε ο κ. Πλακιωτάκης «ο κ. Τσίπρας, με δική του ευθύνη, μετέτρεψε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε καθαρά Ελληνικό. Μη έχοντας κανένα σχέδιο για τη διαχείριση και αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, συνεχίζει τους επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς και μετατρέπει το μεταναστευτικό σε κορυφαίο πρόβλημα της χώρας».

Επιπλέον, πρόσθεσε, «ο κ. Τσίπρας δέχεται καθημερινά ανεξέλεγκτα τις μεταναστευτικές ροές και τις φορτώνει στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να τις διαχειριστούν, χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς σχέδιο, χωρίς χρήματα, χωρίς καμία υποδομή».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε ακόμα την ανησυχία του «για την εκτροπή της κατάστασης, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε σχέση με τη δημόσια ασφάλεια και υγιεινή» και τόνισε ότι θεωρεί πως «η στάση του κ. Τσίπρα, αλλά και των συνεργατών του, εκτός από ανεύθυνη, είναι και εθνικά επικίνδυνη».

Τέλος, έκρουσε «τον κώδωνα του κινδύνου» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να έρθει άμεσα στη Βουλή και να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα και τον ελληνικό λαό για το πώς σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό πρόβλημα.