Για πολλοστή φορά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης επέμεινε στην πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση και κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί. 

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα, τόνισε πως «οι στρατηγικές αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν από το 22% του ελληνικού λαού. Είναι μεγάλες, στρατηγικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν από κυβέρνηση μεγαλυτέρου φάσματος».

Απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως «όσο και αν νομοθετείτε, στο βρόντο νομοθετείτε. θα διαψευστείτε. Επειδή αγαπώ τον πρωθυπουργό του ζητώ να μην έχει το τέλος των δύο προηγουμένων και να με ακούσει, να ακούσει αυτό που του είπα στο Προεδρικό. Να παραιτηθεί και να κάνει αυτό που επιβάλλει η χώρα».

«Όλο και πιο στενοχωρημένος έρχομαι στη Βουλή γιατί η μάχη που δίνεται δεν είναι για να σωθεί η χώρα αλλά για το ποιος φταίει. Η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι φταίει η ΝΔ και της ΝΔ ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ένα κόμμα πάει από το 4% στο 35% δεν είναι νέο κόμμα. Είναι μετακόμιση, είναι κόμμα μετακομίσεων. Δεν είναι νέο κόμμα, είναι η παλαιά πελατεία του ΠΑΣΟΚ, οι κρατικοδίαιτοι», ανέφερε ο κ. Λεβέντης.