current views are: 9

15 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση19:12

Φίλης: Το παράλληλο πρόγραμμα δίνει προοπτική για τη χώρα

Στο παράλληλο πρόγραμμα που κατατέθηκε ως γνωστόν χτες στη Βουλή, αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. 

Δημοσίευση 19:12’

Στο παράλληλο πρόγραμμα που κατατέθηκε ως γνωστόν χτες στη Βουλή, αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. 

Στο παράλληλο πρόγραμμα που κατατέθηκε ως γνωστόν χτες στη Βουλή, αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης

«Το παράλληλο πρόγραμμα δίνει μια προοπτική για τη χώρα μας που μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να φέρει», τόνισε ο υπουργός Παιδείας και προσέθεσε ότι για να είναι αποτελεσματική η προοπτική αυτή είναι αναγκαίο να εντάσσεται σε έναν ορίζοντα αλλαγών στον ευρωπαϊκό χώρο.

Ενόψει και της εισαγωγής του σχετικού νομοσχεδίου για τα μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου (παράλληλο πρόγραμμα) στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές, ο κ. Φίλης είπε πως το παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο προωθεί σε διάφορους κοινωνικούς χώρους η κυβέρνηση αφορά αντισταθμιστικές επιλογές, όπως στο χώρο της Εκπαίδευσης, σιγά – σιγά στο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα, στο θέμα των διορισμών αλλά και της ανόρθωσης της Εκπαίδευσης και του ΕΣΥ όπως και μετά τα Χριστούγεννα στο Ασφαλιστικό «με τον στόχο των εισφορών και της διατήρησης του επιπέδου των συντάξεων».

Όπως επίσης ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, μέσα σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης η κυβέρνηση αυτή, κατόρθωσε να φρενάρει την πτώση των δημοσίων δαπανών για την Εκπαίδευση στο 2,8% επί του ΑΕΠ. Το ποσό αυτό – σημείωσε ο υπουργός – αντιστοιχεί σε περίπου 300 εκ. περισσότερα από τον προϋπολογισμό για το 2016, όπως έχει προδιαγραφεί από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά, επισημαίνοντας πως και το Μεσοπρόθεσμο αυτό Πρόγραμμα αλλάζει με πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης.


σχετικα αρθρα