Σε μαζική συμμετοχή των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε ο υποψήφιος πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.

«Θα είναι νίκη για τη ΝΔ η μαζική συμμετοχή στις κάλπες για πρόεδρο» και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η διαδικασία η διαδικασία δια διεξαχθεί χωρίς προβλήματα:

Δεν έχω λόγο να έχω ανησυχίες ούτε για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ούτε για το εάν κάποιος αμφισβητήσει τη διαδικασία. Δεν θα έχουμε προβλήματα στη διαδικασία, ούτε θα αμφισβητήσει κανείς το αποτέλεσμα. Την επόμενη ημέρα οι ηττημένοι θα συστρατευθούν με το νικητή, αυτό επιβάλλει η δημοκρατική παράδοση.

«Δεν διατάραξα σχέσεις με κανέναν υποψήφιο, ούτε εξαπέλυσα προσωπική επίθεση. Οι όποιες αντιπαραθέσεις, ενδεχομένως πάνω στην ένταση της προεκλογικής εκστρατείας είναι δικαιολογημένες, αλλά σταματούν εκεί. Σε τελική ανάλυση, την επόμενη ημέρα, αντίπαλός μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε στη συνέχεια.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως η «ΝΔ είναι ένα κουρασμένο και γερασμένο κόμμα. Οργανωτικά έχει μείνει στη δεκαετία του 70, δεν παράγει πολιτικό λόγο και αυτό θέλω να αλλάξει. Αγωνίζομαι για να αλλάξω τη ΝΔ. Θέλω ένα κόμμα με μεγαλύτερη εσωκομματική δημοκρατία» και συνέχισε:

Ένα κεντροδεξιό κόμμα πρέπει να πρεσβέυει τη δυνατότητα του καθενός να λέει την άποψή του, στα πλαίσια όμως των αρχών θέτει το κόμμα. Δεν θα ακολουθήσω πρακτικές του τύπου ο νικητής διαγράφει τον ηττημένο. Δεν ταιριάζουν ακραίες απόψεις και τραμπουκισμοί στη ΝΔ. Για απόψεις που ήταν ακραίως προσβλητικές θα έφτανα και σε διαγραφές.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε οτι έχει συζητήσει και με τον κ. Σαμαρά και με τον κ. Καραμανλή. «Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κάποιοι άλλοι μιλούν για λογαριασμό τους» .