Αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά άφησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο οποίος επεσήμανε εξάλλου πως ποτέ στα 41 χρόνια της ιστορίας της ΝΔ δεν ζητήθηκε παραίτηση προέδρου.

«Το ηλικιακό είναι ρατσιστικό. Μετά την Κυριακή του δημοψηφίσματος η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν σε μια κακή ψυχολογική κατάσταση. Μετά ήρθαν οι εκλογές και η νέα ήττα» είπε και επεσήμανε πως εάν τα ποσοστά ήταν χαμηλότερα «δεν θα σκεφτόμουν να θέσω υποψηφιότητα».

«Η ΝΔ χρειάζεται ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες. Αν ο πρόεδρος είναι μεγαλύτερος μπορεί και να ανοίξει δρόμο για τους νεότερους. Συνήθως είναι οι νεότεροι που… κλαδεύουν τους νεότερους. Η υποψηφιότητά μου είναι ανανεωτική. Αποδείχθηκε πως η ηλικία δεν βοήθησε τον κ. Τσίπρα» είπε και συνέχισε:

Η αλλαγή γενιάς αυτή την ώρα θα ήταν ένα πείραμα. Κοιτάζουμε το μέλλον με βλέμμα κυβερνητικό.

Εμφανίστηκε βέβαιος πως μετά τις εκλογές το κόμμα θα παραμείνει ενωμένο. «Όποιος και αν εκλεγεί η ενότητα θα υπάρχει. Αν κάποιος θεωρήσει ότι αδικείται από το αποτέλεσμα μπορεί και να φύγει. Εγώ θεωρώ πως θα κερδίσει νεοδημοκράτης και οι υπόλοιποι θα τον υπηρετήσουμε» τόνισε  χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε και στον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας πως είναι  «τιμή μου που με στηρίζει και δεν καταλαβαίνω γιατί δημιουργήθηκε όλο αυτό το ζήτημα. Δεν με φώναξε να μου πει ‘’Βαγγέλη, σε στηρίζω’’ αλλά είναι δικαίωμά του να με ψηφίσει. Δεν έχω κάνει τέτοια συζήτηση με τον Καραμανλή αλλά και να είχα κάνει δεν θα το έλεγα».

«Αντίθετα ο κ. Σαμαράς δείχνει να μην με στηρίζει. Την μία είναι με τον κ. Τζιτζικώστα, την άλλη είναι με τον κ. Γεωργιάδη… Δεν ξέρω με ποιόν είναι» επεσήμανε.

Εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ανδρέα Παπαμιμίκου, λέγοντας ως «δεν τον εμπιστεύομαι» και συνέχισε:

Δεν είναι καλός Γραμματέας. Απέτυχε πλήρως. Έπρεπε να παραιτηθεί. Εκείνος είχε την ευθύνη του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς ήταν καλός πρωθυπουργός αλλά δεν είχε χρόνο για το κόμμα.

Άφησε αιχμές κατά των συνυποψήφιων του. «Προσπάθησαν να μου χρεώσουν την αποτυχία» για τις εσωκομματικές εκλογές και συνέχισε:

Κανείς μέχρι τώρα, για 41 ολόκληρα χρόνια, δεν είχε ζητήσει την παραίτηση του προέδρου της ΝΔ. Αυτό με πείραξε και με ενόχλησε. Τα άλλα δεν με πείραξαν. Δεν με πείραξε, ας πουμε, το σποτ το Τζιτζικώστα. Παιδιά είναι… Καμιά φορά λένε και κάτι παραπάνω. Δεν πειράζει!

Εν συνεχεία, ο κ. Μεϊμαράκης έστρεψε τα πυρά του κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Επί της ουσίας υπέκλεψε την ψήφο των πολιτών» είπε.   

«Εγώ ποτέ δεν είπα να γίνει αντιπρόεδρος ο Τσίπρας. Δεν μίλησα ποτέ για συγκυβέρνηση μαζί του. Ήθελα εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και μια κυβέρνηση συνεννόησης μόνο στα θέματα του μνημονίου. Δεν έχουμε κανένα άλλο σημείο σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Υπερασπίστηκε εξάλλου τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά, λέγοντας πως «τότε είχαμε πλεονάσματα και τώρα επιστρέψαμε στα ελλείμματα».

«Ο Τσίπρας είναι πολιτικός απατεώνας και τυχοδιώκτης. Μας εξαπάτησε» ανέφερε ο και συνέχισε:

Δεν έχουμε κανένα σημείο συνεννόησης. Δεν λέμε, όμως, "όχι’" σε όλα… Δεν μπορώ να σας πω σήμερα αν θα ψηφίσουμε το ασφαλιστικό χωρίς να έχουμε δει ούτε καν μια αναλογιστική μελέτη. Ταυτόχρονα ο Τσίπρας θα πρέπει να σοβαρευτεί. Καθετί το θετικό θα το στηρίξουμε. Το αρνητικό θα το καταψηφίσουμε.