Για αντιδημοκρατική πράξη έκανε λόγο ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά την αποχώρηση του από το νοσοκομείο, όπου επισκέφτηκε τον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό σε εστιατόριο των Εξαρχείων.

Ο κ. Πλακιωτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες, και την αστυνομία να βρει τους ενόχους. Ταυτόχρονα ζήτησε από την κυβέρνηση «να σταματήσει να καλύπτει τους αντιεξουσιαστές όπως κάνει μέρος των στελεχών της».

«Θέλω εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, να καταδικάσω απερίφραστα την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια, να καλέσω την αστυνομία να δράσει άμεσα, έτσι ώστε να συλληφθούν οι δράστες και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν χωρούν στο δημοκρατικό μας Πολίτευμα» είπε και συνέχισε:

Όσοι προσπαθούν να πλήξουν, τόσο το δημοκρατικό μας Πολίτευμα όσο και την κοινωνική μας συνοχή, να γνωρίζουν ότι τέτοιες ενέργειες θα πέσουν στο κενό.Καλώ τη κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε τα περιθωριακά στοιχεία αντιεξουσιαστών, που μερίδα στελεχών της προστατεύουν, να τεθούν επιτέλους στο περιθώριο.Τέλος, θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι, οι όποιες πολιτικές διαφορές, λύνονται με διάλογο και όχι με βία. 

Όπως είπε ο κ. Πλακιωτάκης, ο βουλευτής της ΝΔ χτύπησε αρκετά.

Παράλληλα, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια, επεσήμανε πως «πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Γι’ αυτό κάλεσα την κυβέρνηση να θέσει στο περιθώριο τα αντιεξουσιαστικά στοιχεία, να αναλάβει πρωτοβουλίες και επιτέλους τα θέματα να λύνονται με διάλογο, με πολιτική συναίνεση και όχι με βία».