ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Αντικειμενική η ευθύνη της κυβέρνησης - Δεν θα γίνω πρόσφυγας στην πόλη μου

Δημοσίευση 16 Δεκεμβρίου 2015, 09:16 / Ανανεώθηκε 16 Δεκεμβρίου 2015, 11:26
Οικονόμου: Αντικειμενική η ευθύνη της κυβέρνησης - Δεν θα γίνω πρόσφυγας στην πόλη μου
Facebook Twitter Whatsapp

Για αντικειμενική ευθύνη της κυβέρνησης έκανε λόγο ο Βασίλης Οικονόμου, σχολιάζοντας την επίθεση σε βάρος του από κρανοφόρους στα Εξάρχεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για αντικειμενική ευθύνη της κυβέρνησης έκανε λόγο ο Βασίλης Οικονόμου, σχολιάζοντας την επίθεση σε βάρος του από κρανοφόρους στα Εξάρχεια.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

Εγώ νομίζω ότι δεν μπορεί να υπάρχει σε αυτή τη χώρα, σε κανένα εκατοστό, ειδικό καθεστώς. Δεν μπορεί να πηγαίνεις να σε τσακίζουν και να μην συμβαίνει κάτι. Θα πρέπει να υπάρχει ευθύνη αντικειμενική, όπως λέμε εμείς στη Νομική, σε αυτή τη χώρα κάπου. Δεν το λέω γι' αυτή την κυβέρνηση αλλά για κάθε κυβέρνηση, έχει ευθύνη ναι. Πρέπει ο πολίτης σε κάθε περιοχή είτε λέγεται Κολωνάκι, είτε λέγεται Εξάρχεια, είτε λέγεται Παγκράτι, είτε όπως θέλετε να νιώθει ασφαλής.

«Ο κ. Τόσκας με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι θα προβεί σε συλλήψεις για το γεγονός. Περιμένω να κάνει το καθήκον του», σημείωσε.

«Η επίθεση ήταν καταδρομική. Φύγανε αμέσως. Προείχε το θέμα της υγείας μου», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

 Ο κ. Οικονόμου είπε ότι έχει στη συγκεκριμένη περιοχή το γραφείο του επί 10 χρόνια και πρόσθεσε:

Δεν θα γίνω πρόσφυγας στη χώρα μου και στην πόλη μου.

Περιέγραψε τη σκηνή της επίθεσης, λέγοντας ότι τον πλησίασαν οι άγνωστοι ένας εκ των οποίων τον ρώτησε εάν είναι ο Οικονόμου και όταν αυτός απάντησε καταφατικά, τον γρονθοκόπησε.

Το περιστατικό διήρκησε όπως ανέφερε, 3-5 λεπτά, ωστόσο δεν κάλεσε την αστυνομία για να μην εκτραχυνθούν τα πράγματα και προτίμησε να φύγει υποβασταζόμενος. Ανέφερε, όμως, ότι τον απείλησαν να μην ξαναπάει στην περιοχή γιατί θα τον σκοτώσουν.