Για τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί με την στήριξη του Κώστα Καραμανλή στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη έκανε λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας, την ίδια στιγμή, ότι το κόμμα του δεν έχει τίποτα κοινό με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υπογράμμισε:

Ποιος δεν θα ευχαριστιόταν με τη στήριξη Καραμανλή, όλοι την ήθελαν, το πρόβλημα είναι ότι δεν την είπε για αυτούς, και για αυτό φωνάζουν.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεσή του με τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι ενώ ο πρώην πρωθυπουργός αρχικά υποστήριζε τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τώρα φαίνεται να στηρίζει όλες τις υποψηφιότητες πλην της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη.

Τόνισε ακόμη ότι ο ίδιος παραιτήθηκε από αρχηγός επειδή του το ζήτησε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, και επανέλαβε με νόημα ότι ο πρώην πρωθυπουργός ποτέ δεν αποδοκίμασε το γνωστό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», που ζητούσε την απομάκρυνσή του από την ηγεσία της παράταξης.

«Η παραίτησή μου εκτόνωσε την κατάσταση», συμπλήρωσε.

Για τα σενάρια συγκυβέρνησης που κυκλοφορούν, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ξεκάθαρα ότι η ΝΔ δεν έχει τίποτα κοινό με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο: 

Ο κ. Τσίπρας έχει την πλειοψηφία. Ο λαός πρόσφατα ψήφισε και πρέπει να τα κάνει μόνος του, όπως και την ψήφιση του ασφαλιστικού», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, χαράσσοντας γραμμή μη συνεργασίας με την Κουμουνδούρου, τρεις μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε επιπλέον πως οι συνεργασίες βασίζονται σε αρχές, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι δεν έχει.

Χαρακτήρισε μάλιστα «πολιτική συκοφαντία» όσα ακούγονται ότι η υποψηφιότητά του στηρίζεται από ορισμένους ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένο σκοπό σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.