Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

Ο κ. Μεϊμαράκης στις δηλώσεις του επικεντρώθηκε στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας για το οποίο εξέφρασε το θαυμασμό του. 

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «η ΝΔ θα είναι αρωγός σε αυτό. Κι αν θελήσει ο Θεός και με τη βοήθεια των πολιτών γίνουμε κυβέρνηση, θα στηρίξουμε με μεγαλύτερη δύναμη, όσο μπορούμε, την Εκκλησία και το μεγάλο έργο που επιτελεί».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και υπογράμμισε ότι «οφείλουμε πλέον να συστρατευθούμε όλοι στο έργο της Εκκλησίας, διότι αυτός ο χώρος σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι καθοριστικός στην ιστορία της χώρας».

Επισήμανε ότι «η Εκκλησία μας ενώνει όλους, μας αγαπά και μας συγχωρεί, αν κάνουμε κάποιο λάθος» και διευκρίνισε: «γι' αυτό και ήρθα να σας επισκεφθώ, να πάρω την ευλογία σας για τη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε μπροστά μας με τη χώρα, με κάθε άνθρωπο σοβαρό που θέλει να βγούμε από την κρίση. Δεν υπάρχουν θέματα, ιδιαίτερα στην Εκκλησία, με το τι πιστεύει ο καθένας, ή ποιος είναι, όλους μάς αγαπάτε και όλοι αισθανόμαστε την αγάπη». 

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σημείωσε ότι ο αγώνας είναι για όλους και τόνισε: «σήμερα, μόνο στην Αρχιεπισκοπή χρειαζόμαστε 53.000 μερίδες φαγητού την ημέρα κι αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, απλώς βοηθάει. Κι αυτό γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Εύχομαι να έχετε δύναμη και τα παθήματα να μας γίνονται μαθήματα. Σε όλους. Και σε εμάς στην Εκκλησία και σε εσάς στην πολιτική και στο λαό μας».