Σε σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας και τον πακτωλό χρημάτων που σπαταλήθηκαν τα τελευταία χρόνια στις αστικές συγκοινωνίες προχώρησε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης

Μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής ο υπουργός αναφέρθηκε σε χαρακτηριστικά παραδείγματα κατασπατάλησης όπως αυτό των ρεπό. Όπως είπε, δόθηκαν 10.000 ρεπό (ισοδυναμούν με 1 εκατ. ευρώ), τη στιγμή που το συνολικό έργο έχει πέσει κατά 30% περίπου και οι συνακόλουθες βάρδιες 15%. «Κάποιοι οδηγοί κάθονται, ενώ άλλοι κάνουν και διπλοβάρδιες, προκειμένου τα λεωφορεία να βρίσκονται στις στάσεις. Ή κάποιοι εκεί βάζανε μαϊμού ρεπό ή έκανα άλλη δουλειά», δήλωσε. 

Ουσιαστικά τα πυρά του υπουργού είχαν ονοματεπώνυμο και αφορούσαν τον Γρηγόρη Δημητριάδη τέως πλέον επικεφαλής του ΟΑΣΑ. Όμως η παλιά και γνωστή κόντρα, στην οποία κατά το παρελθόν είχε αναφερθεί και το Newpost.gr, διανθίστηκε, καθώς ο κ. Σπίρτζης έδωσε στοιχεία για τη δράση του κ. Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο υπουργός, ο τέως πρόεδρος του ΟΑΣΑ, είχε αναλάβει ρόλο υποστηριχτή των θέσεων της τρόικας και πληροφοριοδότη της, σε όλες τις σχετικές διαπραγματεύσεις που γίνονταν. Σε πίνακα μάλιστα που έδωσε στη δημοσιότητα, φαίνονται οι θέσεις τις οποίες εξέφραζε κάθε φορά που οι δυο πλευρές κάθονταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

Πάντως στο κάδρο των ευθυνών τοποθετήθηκε και ο διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΣΥ, Γιάννης Οικονόμου, που φέρεται να έχει συνάψει ιδιωτικό συμφωνητικό με το Σωματείο Εργαζομένων για την παραχώρηση περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας στο σταθμό Αττικής, το οποίο τα Σωματείο μίσθωνε σε τρίτο πρόσωπο-συνδικαλιστική της ΔΑΚΕ.