Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση με αφορμή την αποχώρηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού από τη συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές για το παράλληλο πρόγραμμα που κατέθεσε η κυβέρνηση. Το Μαξίμου κάνει λόγο για «τρόικα εσωτερικού», ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης ανταποδίδει βαριά πυρά. 

«Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αποχώρησαν σήμερα από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα» αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας ότι είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι χωρίς προσχήματα διεκδικούν τον ρόλο της «τρόικας εσωτερικού» και αρνούνται να συζητήσουν οτιδήποτε άλλο πέρα από μνημόνια και μέτρα λιτότητας.

Άμεση ήταν η απάντηση κύκλων του Ποταμιού. «Υπάρχει όντως μια τρόικα εσωτερικού που καταστρέφει σιγά σιγά ότι έχει απομείνει από τη χώρα» αναφέρουν και συμπληρώνουν:

Σε αυτή την τρόικα εσωτερικού είναι η παρέα του Μαξίμου, οι ακροδεξιοί συμπαραστάτες τους στους ΑΝΕΛ και όλο το παλαιοκομματικό συμφεροντολογικό σύστημα που πρόθυμα υπηρετεί το νέο καθεστώς. Με αυτή την τρόικα το Ποτάμι θα συγκρουστεί χωρίς έλεος. Γιατί τα συμφέροντα των πολλών πρέπει να μπουν επιτέλους πάνω από το σύστημά τους.