Αιχμές κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη άφησε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

«Κάποιοι να σταματήσουν να εμπλέκουν τον κ. Καραμανλή στις καθημερινές συνεντεύξεις τους και να τον κοντύνουν στο δικό τους το ύψος. Σε κάθε περίπτωση, όταν ο κ. Καραμανλής έχει κάτι να πει, το λέει ξεκάθαρα. Στο κάτω – κάτω έχει και γραφείο Τύπου», σχολιάζοντας φερόμενες διαρροές περί στήριξης του πρώην πρωθυπουργού στην υποψηφιότητα Μεϊμαράκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως «με τον Κώστα Καραμανλή έχουμε σχέση διαχρονική, συναντιόμαστε και με μιλάμε τακτικά. Δεν πρόκειται να τον εμπλέξω σε μία εσωτερική διαδικασία όπως οι εκλογές».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο για συστήματα, μηχανισμούς και βαρωνίες «που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια και επέζησαν με πολλούς αρχηγούς. Αυτοί οι μηχανισμοί – που απέκλεισαν την ίδια την κοινωνία από την παράταξη- είναι διαχρονικοί». 

Προανήγγειλε εξάλλου πως θα αξιοποιήσει ιστορικά στελέχη της παράταξης, πρώην πρωθυπουργούς και πρώην ΥΠΕΞ, σε ένα σε άτυπο όργανο που θα δημιουργήσει για την εξωτερική πολιτική. 

«Όταν εμπλέκουμε πρώην πρωθυπουργούς σε εσωτερικές διαδικασίες, δεν διαφυλάττουμε ούτε τους ίδιους, ούτε την ενότητα. Θα αντιδράσει ο κ. Καραμανλής κάποια στιγμή. Αντί κάποιοι να επενδύουν σε επιχειρήματα, επικαλούνται υποστήριξη και εμπλέκουν την παραπολιτική» σημείωσε στη συνέχεια και πρόσθεσε:

Αυτοί που σήμερα που ασχολούνται με τους κύκλους και τα τετραγωνα, δεν γνωρίζουν την κατάσταση στην κοινωνία, την ώρα που κυβερνάει μία κυβέρνηση τέτοια. Όταν η κοινωνία υποφέρει, είναι τουλάχιστον απρεπές να ασχολούνται με αυτές τις συζητήσεις, αντί να παρουσιάζουν τις θέσεις τους για την Ελλάδα του αύριο.