Νέα επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Βασίλης Λεβέντης, κατηγορώντάς την ότι απατεωνίζει όταν λέει όταν δεν θα κόψει τις συντάξεις.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σχολιάζοντας τη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης έκανε λόγο για «κόμμα ακραίων. Και τα ακραία κόμματα είναι θρησκοληπτικά».

«Όλο χαιρετούρες με τους παπάδες είναι θεωρώντας ότι η εκκλησία δίνει ψήφους», πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι του ζήτησε να στηρίξει με την ψήφο του την κυβέρνηση εάν χρειαστεί.

Υποστήριξε ότι ο Γερμανός πρέσβης είναι ανήσυχος ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, ότι δεν θα υλοποιηθούν οι νόμοι που ψηφίζονται αλλά και ότι ένα 30% των πολιτών δεν πληρώνει φόρους γεγονός που καθιστά χαμένους όλους όσους πληρώνουν οι υπόλοιποι.

Σημείωσε ότι από τον Ιανουάριο τα πράγματα θα είναι δύσκολα καθώς «το 1 δισ. ευρώ θα φύγει σαν αστραπή» εκτιμώντας ότι δεν θα φθάνει «ούτε για τις γάζες των νοσοκομείων» και ο πρωθυπουργός θα μείνει «μόνος και έρημος» να αντιμετωπίσει «αυτό το χάος».

Σχετικά με τους πρόσφυγες κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ονομάζει hotspot «όποιο παλιό γήπεδο υπάρχει ή όποιο στρατόπεδο» για να διαπιστώσει κατόπιν τις ατέλειες στις υποδομές. «Πρέπει να έχει στοιχειώδεις υποδομές γιατί ανθρώπους θα βάλεις μέσα όχι γουρούνια», τόνισε.

Σχολιάζοντας την κόντρα Γεωργιάδη - Λαζόπουλου, ο κ. Λεβέντης ανέφερε:

Αυτά είναι κατιναριό. Δεν είναι πολιτική. Ένας άνθρωπος που σατιρίζει κάνει μια εκπομπή. Να τον αφήσουμε να την κάνει. Εμένα, 30 χρόνια με έβριζε ο Μητσικώστας, δεν παρενέβην ποτέ. Και με έβριζε πολύ χειρότερα, με υπονόμευε. Με γελοιοποιούσε, πολεμούσε. Το ανέχτηκα. Και νίκησα με τη σοβαρότητά μου και τη στάση μου. Έτσι νικάς. Όχι με το να φωνάζεις, να παρεμβαίνεις, να γαβγίζεις. 

Να στηρίξει με την ψήφο του την κυβέρνηση εάν χρειαστεί, είπε ότι του ζήτησε ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασ. Λεβέντης. Ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι του απάντησε πως επί της ουσίας του ζητάει να πάει "στον τάφο μαζί με τον Τσίπρα".

Υποστήριξε ότι ο Γερμανός πρέσβης είναι ανήσυχος ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, ότι δεν θα υλοποιηθούν οι νόμοι που ψηφίζονται αλλά και ότι ένα 30% των πολιτών δεν πληρώνει φόρους γεγονός που καθιστά χαμένους όλους όσους πληρώνουν οι υπόλοιποι.

Σημείωσε ότι από τον Ιανουάριο τα πράγματα θα είναι δύσκολα καθώς "το 1 δισ. ευρώ θα φύγει σαν αστραπή" εκτιμώντας ότι δεν θα φθάνει "ούτε για τις γάζες των νοσοκομείων" και ο πρωθυπουργός θα μείνει "μόνος και έρημος" να αντιμετωπίσει "αυτό το χάος".

Σχετικά με τους πρόσφυγες κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ονομάζει hotspot "όποιο παλιό γήπεδο υπάρχει ή όποιο στρατόπεδο" για να διαπιστώσει κατόπιν τις ατέλειες στις υποδομές. "Πρέπει να έχει στοιχειώδεις υποδομές γιατί ανθρώπους θα βάλεις μέσα όχι γουρούνια", τόνισε.