Τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κατήγγειλε ως συκοφάντη, ο βουλευτής του Ποταμιού, Ιάσων Φωτήλας. 
 
Ο Βασίλης Λεβέντης σε τηλεοπτική συνέντευξη το πρωί υποστήριξε πως στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης αρχικά επιφυλάχθηκε και όταν διαπίστωσε ότι περνούσε με τις ψήφους των άλλων κομμάτων τελικά τάχθηκε υπέρ. «Είναι τυχοδιωκτισμός να μην έχεις άποψη», είπε.
 
«Καταγγέλλω τον Λεβέντη ως συκοφάντη που λέει ασύστολα ψέματα. Και αυτό γιατί είπε ότι το Ποτάμι υπονόμευσε το σύμφωνο συμβίωσης», είπε ο κ. Φωτήλας, στον ΣΚΑΙ, το Ακραίως και τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο. 
 
Όπως εξήγησε το Ποτάμι από την πρώτη στιγμή στήριξε σθεναρά δύο νομοσχέδια: την ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών και το σύμφωνο συμβίωσης
 
Ωστόσο όπως επισήμανε στο νομοσχέδιο για τη σύμφωνο συμβίωσης η κυβέρνηση έχει φέρει και άλλες διατάξεις άσχετες με τις οποίες το Ποτάμι δεν συμφωνεί. «επιφυλασσόμεθα να ψηφίσουμε λοιπόν στην Ολομέλεια», είπε. 
 
Εξήγησε ωστόσο πως κατά τη συζήτηση στις Επιτροπές όταν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ήρε τη στήριξη στο νομοσχέδιο, ήταν το Ποτάμι που το στήριξε προκειμένου να πάει στην Ολομέλεια.