''Περιμένουμε ένα πλήρες κείμενο για το ασφαλιστικό για να τοποθετηθούμε. Οι υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ δεν είναι σχολιαστές'' υπογράμμισε η ευρωβουλευτής του κόμματος Μαρία Σπυράκη στο ραδιοφωνικό ''Ακραίως'' στον ΣΚΑΙ με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στην ίδια συνέντευξη η κ. Σπυράκη μίλησε για το σύμφωνο συμβίωσης:

Είναι καλοδεχούμενο. Πρέπει να είναι ίσοι οι άνθρωποι ενώπιον του Θεού και του νόμου. Όσο πιο αθόρυβα γίνεται, καλύτερα.

Σε σχέση με την κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία λίγες ημέρες πριν τις εκλογές τόνισε : '' Είμαστε υποχρεωμένοι να συνυπάρχουμε. Οι πολίτες που μας ψήφισαν, ψηφισαν ΝΔ σε δύσκολες συνθήκες. Θα πρέπει να καταλαβουμε ή θα υπάρχει ένας σοβαρός κεντροδεξιός πόλος, ή αν θα υπάρχει κατακερματισμός, δεν θα είναι πιο αξιόπιστη λύση για αντιτάσσεται στα όσα γίνονται με την κυβέρνηση''. 

Η ίδια σχολίασε και τις διαφορές που υπάχουν ανάμεσα στους υποψήφιους υπογραμμίζοντας: ''Σαφώς υπάρχουν διαφορές αλλά υπάρχουν σε όλα τα κεντροδεξιά κόμματα της Ευρώπης. Διαφορετική η πρόσεγγιση του Μητσοτάκη, άλλη του Τζιτζικώστα. Από την συμφωνία μέχρι την κρατικοποίηση των πανεπιστημίων. Δεν μπορώ να μην πω όμως ότι ο κ.Μητσοτάκης μίλησε για πραγματική φορολογία και υπερφορολόγηση. Αντιτάχθηκε στις αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων''.

Ερωτηθείσα για ποιο λόγο οι υποψήφιοι αρχηγοί δεν έχουν τοποθετηθεί για το φλέγον θέμα του ασφαλιστικού απάντησε:

Η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει επίσημα σχέδιο για το ασφαλιστικό και δεν το έχει στείλει στα κόμματα. Τώρα πληροφορούμαστε ότι ετοιμάζονται για οριζόντιες περικοπές και αυξήσεις στις εργοδοτικές εισφορές. Διαβάζουμε συνεντεύξεις στις εφημερίδες, δεν έχουμε κάτι επίσημο. Να έχουμε ένα κείμενο και να τοποθετηθούμε. Οι αρχηγοί της ΝΔ δεν είναι σχολιαστές.