current views are: 7

17 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση14:37

Χρυσοβελώνη: Κάθετα αντίθετοι με το σύμφωνο συμβίωσης οι ΑΝΕΛ

Επανέλαβε την κατηγορηματικά αντίθετη στάση του κόμματος στο σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Δημοσίευση 14:37’

Επανέλαβε την κατηγορηματικά αντίθετη στάση του κόμματος στο σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Επανέλαβε την κατηγορηματικά αντίθετη στάση του κόμματος στο σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Το θέμα της υιοθεσίας ανηλίκων από ομόφυλα ζευγάρια, αφενός προσκρούει στις διατάξεις της ευρωπαϊκής σύμβασης που ρυθμίζει τα ζητήματα σχετικά με την υιοθεσία ανηλίκων και αφετέρου προσκρούει στις θρησκευτικές και πατριωτικές πεποιθήσεις των Ελλήνων. Στο θέμα αυτό συντασσόμαστε με την άποψη της Εκκλησίας», ανέφερε στην συνέχεια προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στη θέση μας. Είχαμε πει ότι ήμασταν κατ’ αρχήν θετικοί μόνο στην περίπτωση που το νομοσχέδιο θα ρύθμιζε αποκλειστικά ζητήματα κληρονομικής, φορολογικής και αστικής φύσεως. Όμως, το νομοσχέδιο αποτελεί προθάλαμο για την υιοθεσία ανηλίκων και φυσικά μας βρίσκει αντίθετους.

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι «ορισμένες ακραίες απόψεις, όπως του Μητροπολίτη κ. ‘Ανθιμου, προσωπικά δεν με εκφράζουν».

Αναφορικά με το παράλληλο πρόγραμμα, είπε ότι το σχετικό νομοσχέδιο «περιλαμβάνει αρκετές θετικές και ευεργετικές διατάξεις για μεγάλες κατηγορίες συμπολιτών μας και εξασφαλίζει ανακούφιση σε ευπαθείς και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».

«Είναι ακατανόητη η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και η αποχώρησή τους από την επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο. Ήταν μια σπασμωδική κίνηση.

Όσο για την κορόνα που διατυπώνουν ότι περιέχει «ρουσφετολογικού χαρακτήρα» διατάξεις, όταν ερωτώνται σε ποιες διατάξεις αναφέρονται, αδυνατούν να απαντήσουν συγκεκριμένα» είπε η κ. Χρυσοβελώνη, η οποία στην συνέχεια και σχετικά με «όσα ακούστηκαν για ενστάσεις ή εναντίωση από το κουαρτέτο», παρέπεμψε «στην απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση ότι είναι σε επαφή με τους εκπροσώπους των δανειστών και ανοιχτή για περαιτέρω διευκρινίσεις».

Σχετικά με την διαχείριση του Προσφυγικού επισήμανε ότι «η χώρα μας διαχειρίζεται την έκρηξη των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών με πενιχρά οικονομικά μέσα και με τις δυνατότητες που έχει μέσα σε δύσκολες συνθήκες και με την ανύπαρκτη βοήθεια κάνει πραγματικά ό,τι είναι δυνατό, ό,τι καλύτερο μπορεί γι’ αυτό το θέμα.»

«Συμφωνώ απόλυτα με όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Χίο και τη Λέρο ότι η Ελλάδα υλοποιεί τις υποχρεώσεις της και πλέον είναι σειρά της Τουρκίας να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει» πρόσθεσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Τέλος σε ότι αφορά την σύμβαση για τα αεροδρόμια είπε ότι «υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά με όσα πρέσβευε και επιχειρούσε να κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση στο θέμα αυτό. Η σημερινή κυβέρνηση δεν πούλησε αεροδρόμια. Έγινε παραχώρηση της χρήσης των αεροδρομίων για ένα χρονικό διάστημα. Οι εγκαταστάσεις παραμένουν στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου. Η συγκεκριμένη σύμβαση έγινε με καλύτερους και πιο διαφανείς όρους από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είναι λαϊκισμός να εστιάζουμε αποκλειστικά σε μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού κ. Σπίρτζη που έγινε σε συγκεκριμένες συνθήκες».


σχετικα αρθρα