current views are: 8

17 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση15:25

Μιχελογιαννάκης: Είμαστε αποικία και προτεκτοράτο – «Πραξικόπημα» η απόσυρση του παράλληλου προγράμματος

Την οργή του Γιάννη Μιχελογιαννάκη προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει το νομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα, μετά το τελεσίγραφο της τρόικας.  

Δημοσίευση 15:25’

Την οργή του Γιάννη Μιχελογιαννάκη προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει το νομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα, μετά το τελεσίγραφο της τρόικας.  

Την οργή του Γιάννη Μιχελογιαννάκη προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει το νομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα, μετά το τελεσίγραφο της τρόικας.  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώσεις του στο newpost, χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις εναντίον της κυβέρνησης, κάνει λόγο για χώρα προτεκτοράτο και αποικία χρέους, ενώ επισημαίνει ότι η απόσυρση του νομοσχεδίου πρόκειται για «πραξικόπημα» και «απότομη κοινοβουλευτική διακοπή». 

«Αποικία είμαστε, προτεκτοράτο. Δεν με ικανοποιεί εμένα να μου πει ο Τσίπρας ότι θα επανακατατεθεί στις 7 του Ιανουαρίου» τονίζει ο  κ. Μιχελογιαννάκης στο newpost, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει ξαναγίνει στα κοινοβουλευτικά χρονικά να αποσύρεται νομοσχέδιο, ενώ πηγαίνει για για δεύτερη ανάγνωση στις αρμόδιες επιτροπές και είναι ήδη προγραμματισμένη η ψήφισή του από την Ολομέλεια. 

«Πρόκειται για διακοπή της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και αυτό είναι πολύ σοβαρό» λέει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αφήνει αιχμές «για περίεργα πράγματα» που συμβαίνουν σε αυτή τη διαδικασία. Όπως λέει, έχει ιδιαίτερη σημασία ο συμβολισμός, δηλαδή μια κυβέρνηση να παίρνει πίσω νομοσχέδιο που έχει εισαχθεί για συζήτηση στο κοινοβούλιο, με απαίτηση των δανειστών, επειδή θεωρήθηκε μονομερής ενέργεια.

«Κι εμείς είμαστε αποικία χρέους: Αξιοπρέπεια είναι τώρα αυτή; Είναι σκότωμα! Σε επίπεδο αξιοπρέπειας είναι αυτοκτονική ενέργεια» τονίζει ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, λέγοντας ότι για πρώτη φορά ως βουλευτής μπόρεσε να επιχειρηματολογήσει ότι «αυτή η κυβέρνηση κάτι κάνει» θετικό, φέροντας τα μέτρα ανακούφισης του παράλληλου προγράμματος

Μάλιστα, ρίχνει το μπαλάκι στη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, τονίζοντας ότι τώρα πρέπει όλοι μαζί να σηκώσουμε ανάστημα ενάντια στις απαιτήσεις των δανειστών. «Πληγώθηκε το ηθικό πλεόνασμα που είχαμε» καταλήγει.


σχετικα αρθρα