«Έχουν ρήγμα στον εγκέφαλό τους», όσοι «μιλούν για ρήγμα στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο 105,5», ενώ απαντώντας σε όσους γράφουν ότι «οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι σε τεντωμένο σχοινί», είπε «σε τεντωμένο σχοινί είναι τα νεύρα μας, με αυτά τα οποία διαβάζουμε».

Αναφερόμενος στη χθεσινή αρνητική ψήφο στην επιτροπή της Βουλής για το Σύμφωνο Συμβίωσης την ενέταξε στο πλαίσιο της κατά συνείδηση ψήφου, που, όπως επισήμανε, πολλές φορές οι ΑΝΕΛ ακολουθούν.

«Ο κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός μας, στη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής, έθεσε ορισμένες νομικές προϋποθέσεις στον κ. Παρασκευόπουλο, οι οποίες έχουν να κάνουν κυρίως, μη σας πω και αποκλειστικά, με το θέμα της υιοθεσίας που αντίκειται και στις ευρωπαϊκές διατάξεις».

«Σήμερα το πρωί, μίλησα με τον κ. Παρασκευόπουλο, για ακόμη μία φορά. Είναι μέσα στη δουλειά μου να συνδέω τα δύο κόμματα σε θέματα που έχουν αντιθέσεις. Ο υπουργός μου είπε ότι την Δευτέρα θα κάνει ξεκάθαρη τοποθέτηση ότι δεν υφίσταται το θέμα της υιοθεσίας», συνέχισε ο κ. Κουίκ, προσθέτοντας ότι η ΚΟ των ΑΝΕΛ «θα αποφασίσει αν θα ψηφίσει κατά συνείδηση ή αν θα πει ναι ή όχι».

Πέραν του ζητήματος της υιοθεσίας, είπε ότι δεν έχει κανένα ζήτημα για τις περιπτώσεις που δύο άνθρωποι που ζουν μαζί θέλουν να ρυθμίσουν κληρονομικά, περιουσιακά και οικονομικά ζητήματα, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα μπω σε ακροδεξιές λογικές».

Ο Τ. Κουίκ ανέφερε επίσης ότι είναι γνωστές οι διαφορετικές ιδεολογικές θέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με κανέναν από τους δύο εταίρους να επιθυμεί να επιβληθεί επί του άλλου, «όπως το δείξαμε για παράδειγμα με το θέμα της ζυθοποιίας ή με το θέμα της υιοθεσίας», και πρόσθεσε ότι αυτό δεν μπορεί να καθίσταται αιτία ώστε «να γράφουν κάποιοι ή να θέλουν να σπεύσουν να μιλάνε κάποιοι για ρήγμα, για τεντωμένο σχοινί και όλα αυτά».