Επανέρχεται ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρωινές του δηλώσεις, ότι δηλαδή τα περιστατικά του Δεκεμβρίου του 2008 ήταν ο λόγος που κατέρρευσε η κυβέρνηση τότε. 

«Την δήλωση αυτή την έκανα ερωτώμενος για το πρόβλημα που παρουσιάζεται με πολύ μεγάλη ένταση για το άβατο το Εξαρχείων, για το ότι η κυβέρνηση αυτή έχει προνομιακή σχέση με τον χώρο των αντιεξουσιαστών και για αυτό τον λόγο δεν έχει καμία διάθεση να επιβάλει τον νόμο και την τάξη στην περιοχή. Και ερωτηθής για τα γεγονότα του 2008 πράγματι απέδωσα ευθύνη στην τότε κυβέρνηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και συνέχισε: 

Η ευθύνη βαραίνει συνολικά την κυβέρνηση. Προφανώς και υπήρχε ευθύνη της τότε κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, του υπουργού και όλης της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος τις δηλώσεις του Θόδωρου Ρουσόπουλου του πρωί, περί επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Κώστα Καραμανλή, σημείωσε πως «δεν μπορώ να  σχολιάσω το τι κάνει ή δεν κάνει ο κ. Καραμανλής, εφόσον δεν το πει ο δημοσίως ίδιος». 

«Εάν όμως είχε επικοινωνία θα μου έκανε εντύπωση. Η ΝΔ κεντρικά είναι όμως απέναντι στον κ. Τσίπρα γιατί αποδεικνύεται εμμονικός και ιδεοληπτικός πρωθυπουργός», συνέχισε. 

Δείτε το βίντεο: