«Το καραμανλικό DNA της Νέας Δημοκρατίας μάς εμπνέει όλους», τονίζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος.

Σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ», ο κ. Μεϊμαράκης εκτιμά ότι η εκλογική διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί από την πρώτη Κυριακή, δίνει έμφαση στο κεντροδεξιό στίγμα του κόμματος, ενώ για την αντιπολιτευτική τακτική απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα τονίζει ότι η ΝΔ θα κινηθεί «με σύνεση, μέτρο και λογική, χωρίς λαϊκισμούς και ακρότητες». 

«Στηρίζουμε καθετί το θετικό και προσπαθούμε να διορθώσουμε καθετί το αρνητικό και αν δεν το καταφέρουμε το καταψηφίζουμε» είναι ένα μήνυμα που προφανώς απευθύνεται και στο εσωκομματικό πεδίο.

Σε άλλο σημείο, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «είναι τιμή μου που ο Κώστας Καραμανλής αφήνει να εννοηθεί ότι με στηρίζει». 

Για τον Αντώνη Σαμαρά δήλωσε:

Τον κ. Σαμαρά τον τιμώ για την προσφορά του, όπως τιμώ όλους τους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας. Εχω αποδείξει άλλωστε έμπρακτα ότι σέβομαι την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η απόφασή του να παραιτηθεί από τη μεταβατική ηγεσία συνέβαλε καθοριστικά στη διαφύλαξη της ενότητας μετά το εκλογικό φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου, υπογραμμίζει ότι δίνει «μάχη ιδεών» και πως το δίλημμα «νέος ή παλαιός» είναι τεχνητό και διχαστικό.

Παράλληλα, αποκρούει την προειδοποίηση του Απόστολου Τζιτζικώστα περί των υπαρξιακών προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσει στο κόμμα ένα δεύτερο φιάσκο στις κυριακάτικες κάλπες, λέγοντας ότι η ΝΔ «δεν επηρεάζεται από τεχνικά γεγονότα, τα προσπερνά, ανασυντάσσεται και κατακτά πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως ένα συνέδριο μετά τις εκλογές «θα είναι μια διαδικασία διαλόγου με ανοιχτούς ορίζοντες για να προσδιορίσει την οργανωτική δομή της παράταξης και τις πολιτικές της προτάσεις. Σε αυτό θα κληθούν να καταθέσουν απόψεις και μη μέλη του κόμματος, που μετέχουν όμως σε τριτοβάθμιες οργανώσεις, σε συλλόγους και στην Αυτοδιοίκηση. Ολοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα επικαιροποιημένο πρόγραμμα για να αποκτήσει η χώρα πυξίδα για το αύριο και η ΝΔ κυβερνητική προοπτική».