current views are: 11

18 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση09:44

Αποκάλυψη «Ακραίως»: Ο Καραμανλής, οι «επικοινωνίες» με Τσίπρα και οι εκλογές στη ΝΔ

Κόντρες και έντονος διάλογος έχει ξεσπάσει στους κόλπους της ΝΔ για τις «επικοινωνίες» όπως τις χαρακτηρίζουν του Κώστα Καραμανλή με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για την προτίμηση όπως υποστηρίζουν σε συγκεκριμένο υποψήφιο. 

Δημοσίευση 09:44’

Κόντρες και έντονος διάλογος έχει ξεσπάσει στους κόλπους της ΝΔ για τις «επικοινωνίες» όπως τις χαρακτηρίζουν του Κώστα Καραμανλή με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για την προτίμηση όπως υποστηρίζουν σε συγκεκριμένο υποψήφιο. 

Κόντρες και έντονος διάλογος έχει ξεσπάσει στους κόλπους της ΝΔ για τις «επικοινωνίες» όπως τις χαρακτηρίζουν του Κώστα Καραμανλή με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για την προτίμηση όπως υποστηρίζουν σε συγκεκριμένο υποψήφιο. 

Σύμφωνα με έγκυρο ρεπορτάζ του Τάκη Χατζή που αποκάλυψε στη ραδιοφωνική εκπομπή του «Ακραίως» στον ΣΚΑΙ οι επικοινωνίες Καραμανλή με Τσίπρα ήταν… μία. 

Πρόκειται για μια τηλεφωνική επικοινωνία μία από τις νύχτες της πολύ δύσκολης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους στην Ευρώπη. Με θεσμικό τρόπο και μέσω του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο Κώστας Καραμανλής τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα στις δύο τα ξημερώματα. 

Ο κ. Καραμανλής σύμφωνα με το ρεπορτάζ είπε στον Αλέξη Τσίπρα:  «Πρεπει να δεις το μέλλον της Eλλάδας. Δεν μπορεί ο τόπος να πέσει στα αζήτητα».  

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας του απάντησε: «Κύριε Πρόεδρε με ανακουφίζει το τηλεφώνημά σας. Eίναι μια ηθική στήριξη για μένα». 

Αναφορικά με τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας δεν φαίνεται να συμμερίζεται την άποψη της διάσπασης. Ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να πιστεύει πως «διάσπαση δεν μπορεί να υπάρξει όποιος και να βγει».

Αναφορικά με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το ρεπορτάζ λέει πως πρόκειται για πολιτική ανάλυση και όχι προσωπική στήριξη ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως με τον Απόστολο Τζιτζικώστα τον συνδέει βαθιά σχεση. Όπως λέγεται χαρακτηριστικά «τον έχει σαν παιδί του», ωστόσο η άποψη του πρώην πρωθυπουργού ήταν πως ο κ. Τζιτζικώστας έπρεπε να περιμένει για την κούρσα διαδοχής.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις αλλά τον θεωρεί σοβαρό, ενώ τον Άδωνι Γεωργιάδη, «που είναι φρέσκος, τον παρακολουθεί και θεωρεί ότι έχει τσαγανό», όπως επισημαίνεται ωστόσο για το αν κάνει για αρχηγός θα το κρίνει ο κόσμος και όχι ο Καραμανλής. 


σχετικα αρθρα