«Συρραφή από διάφορα ρουσφέτια» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 fm, είπε πως δεν βλέπει ποιον ανακουφίζει αυτό το νομοσχέδιο και ανέφερε ως παράδειγμα «ρουσφετιού», ρύρθμιση που, όπως είπε, προβλέπει ότι «για τους γιατρούς που θα είναι στα νησιά, θα πενταπλασιάζεται ο χρόνος, τον οποίο μένουν, δηλαδή θα θεωρείται ότι με πέντε χρόνια θα έχουν 25 χρόνια προϋπηρεσία στο ΕΣΥ».

Σε ό,τι αφορά την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για το «παράλληλο πρόγραμμα» ο βουλευτής του Ποταμιού  επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν προέβαλε κανενός είδους αντίσταση στους δανειστές της, αλλά ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά τους να έλθει με τη νέα χρονιά το νομοσχέδιο, ώστε να κοστολογηθεί καλύτερα. «Όταν η αντιπολίτευση ζήτησε να δει το κόστος και πώς είναι κοστολογημένο η κυβέρνηση αρνήθηκε να το κάνει, μόλις, όμως, αυτό ζητήθηκε από το εξωτερικό είναι προφανές ότι υπέκυψε χωρίς κανέναν ενδοιασμό».

Επίσης σχολίασε τα περί δυνατότητας συναινέσεων λέγοντας ότι πεδίο συνεργασίας με την κυβέρνηση υπάρχει «σε συγκεκριμένα και μεμονωμένα σημεία», όπως «με το σύμφωνο συμβίωσης, που το ψηφίσαμε στην Επιτροπή». Όπως σημείωσε δεν υπάρχει κάποιο άλλο περιθώριο συνεννόησης από τη στιγμή που «αυτή η κυβέρνηση λέει δύο πράγματα, ένα ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει, παρά μόνο με τον κύριο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και δύο ότι είναι ισχυρή, έχει 153 και αυτοί οι 153 είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν μέχρι τέλους και να δώσουν μία λύση στην υλοποίηση του μνημονίου και στα προβλήματα εντέλει της χώρας».