Στις διαμαρτυρίες των «Αγανακτισμένων πολιτών» και στο χθεσινοβραδινό εγκλωβισμό βουλευτών στο κτίριο του Κοινοβουλίου, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής. «Όλοι μας στην κυβέρνηση, συναισθανόμαστε την αγωνία των πολιτών, που την εκφράζουν με τις ειρηνικές διαμαρτυρίες.
Είναι αλήθεια ότι η μαζικότητα των συγκεντρώσεων στέλνει μήνυμα που πρέπει να αξιολογηθεί από όλους εντός και εκτός της χώρας. Φυσικά αναφέρομαι και στην Τρόικα και σε κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που επιχειρούν να θέσουν ακόμη πιο δυσβάσταχτους όρους για τον ελληνικό λαό. Είναι ανάγκη, να συνειδητοποιήσουν οι πάντες, ότι η κυβέρνηση καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την σωτηρία της χώρας από τα απίστευτα αδιέξοδα που άλλοι δημιούργησαν.

 Όμως, η επαναφορά της Ελλάδας στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης και της δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος, προϋποθέτει πέραν των άλλων την διαφύλαξη της συνοχής της κοινωνίας, και την ασφάλεια της ζωής των πολιτών, των επενδύσεων και γενικά της οικονομικής δραστηριότητας.

Ταυτόχρονα, θέλω να πω πολύ καθαρά, ότι οι εκδηλώσεις όπως αυτές που ακούμε συχνά τον τελευταίο καιρό, εκδηλώσεις ισοπέδωσης των πάντων, συστηματικού ευτελισμού των θεσμών, αγνόησης των νόμων, απαξίωσης της Βουλής και προπηλακισμού βουλευτών, δεν τιμούν το Δημοκρατικό Πολίτευμα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ούτε στην ζωή ούτε στην πολιτική.

Είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές, για την πατρίδα και το μέλλον της κοινωνίας μας. Οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε στο μέγιστο βαθμό, αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα. Γι'αυτό θέλω να καλέσω την νέα γενιά και τους δημοκράτες πολίτες, να καταδικάσουν άμεσα και να απομονώσουν όσους επιμένουν με συστηματικό τρόπο να δημιουργούν επεισόδια και να προκαλούν βίαιες αντιδράσεις εις βάρος της αξιοπιστίας των θεσμών και τις αξιοπρέπειας των προσώπων».