Ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας. 

Αφού επεσήμανε πως δεν βρίσκει κάτι κακό στη συνομιλία Τσίπρα – Καραμανλή, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «αυτό που έχει σημασία, είναι ότι σήμερα που ζούμε με μία πολύ επικίνδυνη κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για κύκλους, τετράγωνα και ρόμβους. Όλα αυτά η ΝΔ πρέπει να τα ξεπεράσει, να τα βάλει πίσω, να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις ώστε να αρχίσουμε να συνομιλούμε με την κοινωνία, να προτείνουμε εφαρμόσιμες λύσεις».

«Υπάρχει ένα σύστημα έξω από τη ΝΔ που θέλει ένα συρρικνωμένο κόμμα Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να το οδηγήσει τελικά σε συγκυβένρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με εμένα πρόεδρο δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεχομένως για αυτό δέχομαι τόσο πόλεμο από αυτά τα κέντρα» είπε και συνέχισε: 

Σήμερα η κυβέρνηση έχει 153 βουλευτές, επομένως δεν τίθεται θέμα εκλογών. Εμείς όμως ως ΝΔ δεν μπορούμε να ψηφίσουμε μέτρα που βρίσκονται σε τελείως λάθος κατεύθυνση. Δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση με τις ιδεοληψίες της αριστεράς. Η ιδεολογία μας πιστεύει στην παραγωγή πλούτου. 

«Το δικό μας μνημόνιο ήταν 45% λιτότητα και το υπόλοιπο μεταρρυθμίσεις. Το μνημόνιο του κ. Τσίπρα έχει μόνο φόρους. Η πρόταση του κ. Τσίπρα για το ασφαλιστικό, η αύξηση των εισφορών θα οδηγήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε κατάρρευση» είπε ο κ. Τζιτζικώστας. 

«Όποιο κ αν είναι το αποτέλεσμα, θα συμφωνήσουμε, και θα προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά. Μόνο ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε αυτή την καταστροφική κυβέρνηση» κατέληξε.