Αναπάντητο έχει μείνει από πολλά στελέχη της ΝΔ το ερώτημα αν την επομένη των εκλογών της Κυριακής η ΝΔ θα παραμείνει ενωμένη ή αν κάποιοι θα επιλέξουν να αποχωρήσουν από το κόμμα.

Τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι πολλά και θέλουν την ΝΔ διασπασμένη την επομένη κιόλας των εκλογών. Αυτή είναι και η ανησυχία που διακατέχει τους πιο "ψύχραιμους" στο κόμμα και την έχουν εκφράσει ουκ ολίγες φορές και στους τέσσερις υποψηφίους. Το βασικό στοιχείο που θα κρίνει την παραμονή ή όχι στελεχών στην παράταξη είναι το πρόσωπο που θα εκλεγεί ενώ σημαντικό ρόλο παίζει πάντα και η συμμετοχή του κόσμου.

Συγκεκριμένα όλοι γνωρίζουν ότι θα υπάρξει ιδιαίτερη δυσκολία στελέχη που ανήκουν το "Καραμανλικό μπλόκ" να παραμείνουν σε καίριες θέσεις στο κόμμα αν πρόεδρος εκλεγεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Και αυτό γιατί μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις περί στήριξης του Καραμανλή στον Μεϊμαράκη πολλοί βουλευτές εκτιμούν είτε ότι δεν θα αξιοποιηθούν, είτε ότι για να παραμείνουν θα πρέπει να ενστερνιστούν απόψεις αντίθετες με την έως τώρα πολιτική τους διαδρομή.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους ανήκοντες στο "σαμαρικό μπλοκ" που πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να παραμείνουν στην ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και αυτό γιατί ουδείς από το συγκεκριμένο στρατόπεδο δεν στήριξε την υποψηφιότητά του διατηρώντας έτσι ανοικτή την "αιώνια κόντρα" Σαμαρικών –Μητσοτακικών. Οι λεγόμενοι "σαμαρικοί" έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα αφού δυσκολίες συνεννόησης δείχνουν να έχουν και με την εκλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αφού μερικά από τα πρωτοπαλίκαρα του Αντώνη Σαμαρά τάχθηκαν ανοικτά υπέρ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα ή Γεωργιάδη.

Απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του newpost αναφέρουν ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος από την Δευτέρα στη ΝΔ θα "ανοίξουν τα στόματα" και θα μιλήσουν αρκετοί τόσο για υπόγειες συναλλαγές και συμφωνίες όσο και για εκείνους που τίναξαν στον αέρα την διαδικασία της πρώτης εκλογής που δεν έγινε ποτέ.

Οι αποκαλύψεις θα είναι πολύ πιο έντονες εάν οι διαφορά ανάμεσα στους δύο πρώτους είναι μικρή και η διαδικασία οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο (κάτι που πολλοί απεύχονται) γιατί τότε θα εμφανιστεί η ανάγκη να αποκαλύψουν πολλοί βουλευτές και στελέχη την τελική τους προτίμηση.

Ένα πάντως είναι σίγουρο, ότι παρά το γεγονός ότι και οι τέσσερις υποψήφιοι ξορκίζουν τα "σενάρια διάσπασης" την Δευτέρα μετά τις εκλογές και αυτά θα υπάρχουν και η ΝΔ θα εισέλθει σε έναν ακόμη κύκλο εσωστρέφειας με επικίνδυνα αποτελέσματα.