Αναίτια επίθεση των ΜΑΤ καταγγέλλει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κατά τη χθεσινή συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όπου υπήρξαν τρεις τραυματίες και έγιναν δύο συλλήψεις.

Μέσα από ανακοίνωσή της ζητά τη διεξαγωγή έρευνας για τα χθεσινά επεισόδια αλλά και την κατάργηση των ΜΑΤ και άλλων δυνάμεων καταστολής.

«Καταγγέλλουμε την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ απέναντι στους 4 συναγωνιστές,του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και τη σύλληψη δύο εξ αυτών. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση και την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία. Επίσης απαιτούμε να διαταχθεί έρευνα ώστε να εντοπιστούν οι άνδρες των ΜΑΤ που διέπραξαν το ξυλοδαρμό», αναφέρει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή της και επισημαίνει ότι: «Είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίζουν να υπάρχουν δυνάμεις (ΜΑΤ) που μόνη τους δουλειά είναι η καταστολή των κοινωνικών αγώνων και η τρομοκράτηση του λαού».

Παράλληλα αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι: «Επιπλέον η πολιτική ευθύνη σχετικά με τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας, την εξάλειψη ακροδεξιών θυλάκων εντός αυτής καθώς και της αλλαγή της λειτουργίας της, βαραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την κυβέρνηση που, όπως προχώρησε στη κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, πρέπει να προχωρήσει σε πολιτικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και για την όμαδα ΜΑΤ» και προσθέτει: «Απαιτούμε την κατάργηση των δυνάμεων ΜΑΤ, καθώς και όλων όσων έχουν συγκροτηθεί για να καταστέλλουν τους λαϊκούς αγώνες και την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας».

Τέλος, επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται «στο πλάι των προσφύγων και των μεταναστών εξασφαλίζοντας ότι θα ταξιδεύουν και θα ζουν με αξιοπρεπείς συνθήκες, παλεύοντας να πέσει ο φράχτης του Έβρου και να ανοίξουν ασφαλείς δίοδοι».

Σύμφωνα με διαδηλωτές η ένταση ξεκίνησε όταν μέλος της διμοιρίας των ΜΑΤ αναγνώρισε στο πρόσωπο διαδηλωτή, άτομο το οποίο είχε συλλάβει για συμμετοχή σε επεισόδια σε προηγούμενη πορεία, το οποίο όμως είχε αθωωθεί από το δικαστήριο.