Εφικτό χαρακτηρίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τον «εθνικό», όπως αποκάλεσε, στόχο για προστασία της κύριας σύνταξης και αρνείται τη σύνδεση προσφυγικής κρίσης-δημοσιονομικής χαλάρωσης.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζει ότι «η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την προστασία της κύριας σύνταξης» και πως «ο στόχος είναι εφικτός». Προς ενίσχυση αυτού επικαλείται τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Βάλτις Ντομπρόβσκις, «ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχουν εναλλακτικές χωρίς την ανάγκη μείωσης των συντάξεων».

Την ίδια ώρα αποκλείει σύνδεση του προσφυγικού με χαλάρωση του προγράμματος λέγοντας ότι «η αντιμετώπιση των δύο ζητημάτων είναι ξεχωριστή» και πως «η αναγκαία οικονομική και υλικοτεχνική υποστήριξη από πλευράς Ε.Ε. για τη διαχείριση των τεράστιων προσφυγικών ροών δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα το οποίο έχουμε συμφωνήσει για την ελληνική οικονομία». 

Αναφορικά με τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής επαναλαμβάνει την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι «το ΔΝΤ συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα με τη μορφή τεχνικού συμβούλου» και πως «καθώς η προβλεπόμενη συμμετοχή του ΔΝΤ ήταν της τάξης των 23 δισ., υπάρχει ενδεχόμενο να μην κριθεί αναγκαία». 

Ωστόσο κάνει λόγο για προσπάθεια υπονόμευσης από διάφορους κύκλους τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό και διαμηνύει ότι «όποιος φαντάζεται ακόμη Grexit, καλό θα είναι να το ξεχάσει».

Κληθείσα να σχολιάσει στα περί σταθερότητας ή μη της κυβέρνησης διαμηνύει ότι «η κυβέρνηση και σταθερή είναι, και προσηλωμένη στο έργο της» και πως «ανησυχούν μόνο όσοι ελπίζουν σε αστάθεια» ενώ δηλώνει βέβαιη «ότι το κυβερνητικό σχήμα θα ολοκληρώσει την τετραετία», καθώς «διαθέτει την απαιτούμενη συνοχή και κυρίως συναίσθηση ευθύνης».