«Εξόχως ταπεινωμένος και εξοργισμένος», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας τον αποκλεισμό της κύριας εισόδου της Βουλής από τους «Αγανακτισμένους», που οδήγησε πολλούς βουλευτές να αποχωρήσουν από τον Εθνικό Κήπο. Κάποιοι, τόνισε ο κ. Πάγκαλος, θα έπρεπε να έχουν την ευθύνη γι' αυτά που γίνονται, επιρρίπτοντας, εμμέσως αλλά σαφέστατα, την ευθύνη αυτή στους «διοργανωτές».

Πρόσθεσε ότι η εντύπωση ήταν ότι αυτό που γίνεται στο Σύνταγμα είναι κάτι ανωτάτου επιπέδου, αλλά έφερε τη χθεσινή 'παραφυάδα', η οποία πρέπει να αποδοκιμαστεί. Αλλιώς θα μπαίνουμε στη Βουλή ελεγχόμενοι από αυτούς που θα είναι στην πόρτα και θα επιτρέπουν την είσοδο σε όποιον βουλευτή τους αρέσει, είπε.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι οι «αγανακτισμένοι» δεν έχουν εκπροσώπους για να του μεταφέρουν το κλίμα και ότι ο ίδιος συνομιλεί με πολλούς γνωστούς του.

Κατηγόρησε όσους προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν προηγούμενες δηλώσεις του για να δημιουργήσουν προβλήματα με πρόσωπα. Και σημείωσε ότι ένα αυθόρμητο και συμπαθές κίνημα, όπως αυτό, ή θα αποκτήσει έναν πολιτικό στόχο ή θα αποσυντεθεί.

Τέλος, ο κ. Πάγκαλος κάλεσε τους δημοσιογράφους να σκεφθούν τι θα γινόταν, αν η κυβέρνηση έκλεινε τα γραφεία της και θα έπρεπε να αποφασίσει για το τι θα γίνει η συνέλευση του Συντάγματος.