«Η επόμενη μέρα για την Ισπανία θα είναι δύσκολη, γιατί το βήμα για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος δεν ολοκληρώθηκε» εκτίμησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, από τη Μαδρίτη, όπου βρέθηκε καλεσμένος του Άλμπερτ Ριβέρα, αρχηγού των Ciudadanos (Πολίτες).

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι η κρίση στην Ευρώπη συμπιέζει τα παλιά κόμματα και διερωτήθηκε: «Ποιος θα κερδίσει όμως; Ο λαϊκισμός ή οι μεταρρυθμίσεις;». Κατά τον ίδιο η Ελλάδα υπήρξε ο αρνητικός πρωταγωνιστής στις εκλογές, αφού όλα τα κόμματα διαβεβαίωναν τους Ισπανούς ότι η κρίση δεν θα αντιμετωπιστεί με την ελληνική μέθοδο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Βέβαια, σημείωσε ότι είναι σημαντικό που οι Ciudadanos κατάφεραν να πάνε από το 3% του προηγούμενου χειμώνα στο 15%, όμως δεν κατάφεραν να εκτοπίσουν από τις πρώτες θέσεις τις παλιές ή τις λαϊκίστικες δυνάμεις. 

Απαντώντας σε ισπανικά ΜΜΕ, τα οποία τόνισαν τις ομοιότητες των Ciudadanos με το Ποτάμι, είπε ότι όντως ο κορμός των θέσεων των δύο κομμάτων υπακούει στις ίδιες αρχές: Ρεαλισμός, μεταρρυθμίσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας, στήριξη των αδυνάτων, σύγκρουση με τη διαφθορά και το κομματικό κράτος.