Θεοδωράκης για Ισπανία: Λαϊκισμός ή μεταρρυθμίσεις το μήνυμα της κάλπης

Θεοδωράκης για Ισπανία: Λαϊκισμός ή μεταρρυθμίσεις το μήνυμα της κάλπης

«Η επόμενη μέρα για την Ισπανία θα είναι δύσκολη, γιατί το βήμα για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος δεν ολοκληρώθηκε» εκτίμησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, από τη Μαδρίτη, όπου βρέθηκε καλεσμένος του Άλμπερτ Ριβέρα, αρχηγού των Ciudadanos (Πολίτες).

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι η κρίση στην Ευρώπη συμπιέζει τα παλιά κόμματα και διερωτήθηκε: «Ποιος θα κερδίσει όμως; Ο λαϊκισμός ή οι μεταρρυθμίσεις;». Κατά τον ίδιο η Ελλάδα υπήρξε ο αρνητικός πρωταγωνιστής στις εκλογές, αφού όλα τα κόμματα διαβεβαίωναν τους Ισπανούς ότι η κρίση δεν θα αντιμετωπιστεί με την ελληνική μέθοδο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Βέβαια, σημείωσε ότι είναι σημαντικό που οι Ciudadanos κατάφεραν να πάνε από το 3% του προηγούμενου χειμώνα στο 15%, όμως δεν κατάφεραν να εκτοπίσουν από τις πρώτες θέσεις τις παλιές ή τις λαϊκίστικες δυνάμεις. 

Απαντώντας σε ισπανικά ΜΜΕ, τα οποία τόνισαν τις ομοιότητες των Ciudadanos με το Ποτάμι, είπε ότι όντως ο κορμός των θέσεων των δύο κομμάτων υπακούει στις ίδιες αρχές: Ρεαλισμός, μεταρρυθμίσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας, στήριξη των αδυνάτων, σύγκρουση με τη διαφθορά και το κομματικό κράτος.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο